Podul fermecat de poveste – poveste scurta pentru copii

“Podul fermecat de poveste”

Era odată, într-un mic sat fermecat, un pod magic. Acest pod conecta două maluri frumoase, unde câmpurile verzi se întindeau la nesfârșit și copacii înfloreau într-o paletă vibrantă de culori. Pentru a ajunge pe celălalt mal, trebuia să treci peste podul fermecat.

Podul strălucea mereu, iar oamenii din sat îl considerau o comoară neprețuită. Însă, o poveste se răspândise în sat că podul adormea în fiecare noapte și că atunci când se trezea, îi povestea lumii întregi vise și fantezii.

Cei mai curioși erau, desigur, copiii din sat. Ei se adunau în fiecare seară la marginea podului și așteptau cu nerăbdare să audă povestea. Erau atât de încântați de această tradiție, încât nimeni nu ratase vreodată o seară de poveste.

Într-o seară, când luna strălucea pe cer, un copil curajos numit Andrei se hotărî să exploreze tărâmul celuilalt mal. El se îmbarcă pe podul fermecat și, încet, începu să traverseze.

Pe măsură ce pășea pe pod, Andrei simți cum o lumină caldă îl învăluia și cum vântul îi șoptea povești la ureche. Simțea că fiecare pas aducea cu el o nouă aventură și o nouă întâlnire magică. El era fermecat de povestea care se revărsa în jurul lui.

Când ajunse pe celălalt mal, Andrei fu întâmpinat de o lume de basm. Copacii vorbeau, florile dansau și animalele jucau după partitura unei melodii secrete. Era un loc în care realitatea și imaginația se întrepătau în cele mai frumoase moduri posibile.

Andre se întoarse în sat și îi povesti celorlalți copii despre aventura sa. De atunci, toți copiii purtau cu ei o poveste magică și o parte din farmecul podului fermecat.

În fiecare seară, copiii se strângeau la pod și, cu ochii strălucind de nerăbdare, așteptau să primească bucuria unei noi povești. Podul fermecat devenise binecunoscut în întregul regat, iar poveștile sale se răspândeau din gură în gură.

Așa a rămas poveste podului fermecat, un loc în care copiii se conectau cu lumea magică și unde bucuria și imaginația erau nelimitate.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, pod fermecat, aventură magică, basm, tradiție, imaginație, farmec, sat, copii, poveste magică.