Podul fermecat peste râul adormit – poveste de adormit copiii

“Podul fermecat peste râul adormit”

Era odată într-un sat micuț, ascuns în mijlocul pădurii, un pod fermecat peste un râu adormit. O poveste care se spunea că podul avea puteri magice și că putea îndeplini dorințele copiilor care îl traversau în noaptea de Crăciun.

În fiecare an, în ajunul Crăciunului, când toți copiii erau adormiți, podul prindea viață. Luminițele de Crăciun se aprindeau pe marginea lui, iar o melodie dulce se auzea în întregul sat. Podul îi invită pe copii să îl traverseze, iar fiecare dorință pe care o aveau avea să li se îndeplinească.

În noaptea aceea specială, în preajma Crăciunului, copiii se adunau în taină și mergeau în grup spre podul fermecat. În miez de noapte, când luna strălucea cel mai tare, copiii se îndreptau cu nerăbdare spre podul care și-aștepta oaspeții.

Printre copii se număra și micuța Ana, o fetiță cu părul roșcat și ochi curioși. Ana avea o dorință simplă, își dorea să aibă o păpușă de porțelan. De când o văzuse în vitrina magazinului din sat, Ana n-avea somn, gândindu-se la frumusețea acelei păpuși.

După o plimbare scurtă prin pădure, Ana și prietenii ei au ajuns în fața podului fermecat. Luminițele strălucitoare și melodia dulce îi încurajau să meargă mai departe. Ana a simțit un fior în stomac, dar pas cu pas a înaintat pe pod.

Pe măsură ce trecea de la un capăt la celălalt, Ana a simțit o căldură plăcută în inimă. A ajuns în mijlocul podului și a strigat cu voce tare, încercând să se facă auzită de spiritele magice ale podului: “Doresc să am o păpușă de porțelan, te rog, podule fermecat.”

La fel ca în fiecare an, podul a răspuns într-un șoaptă misterioasă: “Dorința ta îți va fi îndeplinită, dragă Ana.” Fetița a simțit că întregul pod vibra de bucurie și căldură.

În dimineața de Crăciun, Ana s-a trezit cu o surpriză în patul ei. Era păpușa de porțelan pe care și-o dorise atât de mult! În acel moment, Ana a știut că podul fermecat își îndeplinise promisiunea.

Povestea despre podul fermecat s-a răspândit în întregul sat. Alți copii au început să își dorească să treacă și ei pe pod și să-și îndeplinească visele. Podul nu a dezamăgit pe nimeni, iar dorințele tuturor copiilor au devenit realitate.

Podul fermecat a continuat să strălucească în noaptea de Crăciun, să ofere speranță și să împlinească vise, aducând bucurie în sufletele celor care îl treceau.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, poveste magică, pod fermecat, râu adormit, Crăciun, dorințe îndeplinite, păpușă de porțelan, prietenie, magie, bucurie.