Povestea băiețelului și fluturașul magic – poveste scurta pentru copii

“Povestea băiețelului și fluturașul magic”

A fost odată ca niciodată un băiețel pe nume Alex, care trăia într-un mic sat înconjurat de pădure. Alex era un băiat curios și aventuros, mereu în căutare de noi povești și de lucruri interesante. Într-o zi, în timp ce se plimba prin pădure, Alex a găsit o cutie mică ascunsă printre copaci.

Cutia strălucea în culori strălucitoare și în momentul în care Alex a deschis capacul, un fluturaș magic a zburat în aer. Fluturașul era de culoare mov și avea aripi strălucitoare, fiecare cu mici particule de praf magic. Fluturașul a început să zboare în jurul lui Alex, făcându-l să râdă și să se încânte.

Fluturașul magic, numit Zvonkus, l-a informat pe Alex că era trimis să îl ajute să găsească o comoară ascunsă în pădure. Alex și Zvonkus au pornit, așadar, într-o aventură prin pădure, în căutarea comorii pierdute.

Pe drum, i-au întâlnit pe Moțan și Pufuleț, doi iepurași prietenoși care locuiau într-un cuib printre tufișurile din pădure. Cei patru împreună au căutat în toate colțurile pădurii, urmând semnele lăsate de fluturașul magic. În cele din urmă, au ajuns la un copac mare și înalt, în jurul căruia creștea un lan de flori colorate.

Cu ajutorul fluturașului magic, Alex a descoperit că acele flori magice conțineau o comoară ascunsă. Erau globuri de sticlă strălucitoare, fiecare conținând un mesaj secret. Cu fiecare mesaj dezvăluit, copiii învățau o lecție nouă și importantă despre prietenie, curaj, respect și iubire.

După ce au adunat toate globurile de sticlă și au învățat toate lecțiile, fluturașul magic a mulțumit tuturor pentru ajutorul lor și s-a ridicat în văzduh. Alex și prietenii lui, Moțan și Pufuleț, s-au întors în sat cu comoara în mâini și cu inimile pline de bucurie și înțelepciune.

De atunci înainte, fiecare seară, când Alex se pregătea de culcare, își așeza comorile în jurul lui și asculta mesajele magice ale globurilor de sticlă. Aceste mesaje îl învățau cum să fie un copil bun și curajos și îi aduceau un somn liniștit și visuri frumoase.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, aventură pentru copii, fluturaș magic, comoară ascunsă, lecții pentru copii, prietenie, curaj, respect, iubire.