Povestea brotăcelului curajos – poveste scurta pentru copii

“Povestea brotăcelului curajos”

Era odată un brotăcel mic și curajos, numit Șotron. El trăia lângă un pârâu în pădurea fermecată. Zi de zi, Șotron se juca printre frunzele verzi și florile colorate, bucurându-se de frumusețea naturii.

Dar într-o zi, ploaia torențială a lovit pădurea. Pârâul s-a umflat și apele au început să crească, înghițind totul în calea lor. Animalele din pădure erau îngrijorate și căutau un adăpost sigur.

Șotron a îndemnat toți prietenii săi să se adune la el într-un loc înalt și uscat, sub o frunză mare. Toți au venit și s-au strâns acolo, sperând că vor fi în siguranță.

Dar pe măsură ce apele continuau să crească, frunza sub care se adăpostiseră devenea tot mai mică și mai instabilă. Șotron a realizat că trebuie să găsească o soluție.

El a hotărât să se îndrepte spre pădurea fermecată, unde se spunea că trăia o vrăjitoare înțeleaptă care putea rezolva orice problemă. Șotron a plecat singur, deoarece era cel mai mic și era singurul care putea naviga prin frunzele înalte.

Pe drum, Șotron a întâlnit câteva obstacole, dar a reușit să le depășească cu curaj și ingeniozitate. A traversat râuri, a evitat capcane și a trecut prin crengi încurcate, până când a ajuns în sfârșit la casa vrăjitoarei.

Vrăjitoarea, numită Zâna Înțelepciunii, l-a primit pe Șotron cu un zâmbet și l-a ascultat cu atenție. Ea i-a dat o cutie mică, pe care a numit-o “Cutia Curajului”. Înăuntru se afla o scânteie magică care putea ajuta pe oricine să-și găsească curajul necesar în momente dificile.

Șotron s-a întors în pădurea fermecată cu cutia sa magică. El a deschis-o și o scânteie a înconjurat instantaneu întreaga pădure. În acel moment, toate animalele au simțit cum curajul îi inunda și s-au adunat într-un lanț solid, ajutându-se unul pe altul să treacă de apele învolburate.

Cu sprijinul celorlalte animale și cu curajul său neînfricat, Șotron a reușit să ajungă înapoi la prietenii săi, salvându-i pe toți. Ploaia a încetat în cele din urmă, iar pădurea fermecată a revenit la normalitate.

De atunci, Șotron și prietenii săi au sărbătorit curajul și prietenia lor în fiecare an, adunându-se sub aceeași frunză mare și mulțumindu-se pentru aventura lor încredințată.