Povestea călătoriei spiridușului în lumea viselor – poveste de adormit copiii

“Povestea călătoriei spiridușului în lumea viselor”

Era odată ca niciodată un mic spiriduș zglobiu numit Fluturaș. El locuia într-o pădure fermecată, în care toate plantele și animalele comunicau între ele. Fluturaș era mereu curios și aventuros, iar cea mai mare dorință a lui era să călătorească în lumea viselor și să descopere tărâmurile de basm.

Într-o noapte, când luna strălucea intens, Fluturaș a primit o vizită neașteptată. A apărut în fața lui un magican înțelept, numit Merlino, care știa de dorința micului spiriduș și avea o cutie magică ce putea deschide porțile către lumea viselor.

“Fluturaș, am auzit de curajul tău și de dorința ta de a explora tărâmurile de poveste. Azi noapte, când stelele vor străluci cel mai intens, te voi plasa în cutia magică și te voi trimite într-o călătorie fabuloasă în lumea viselor”, spuse Merlino zâmbind.

Fluturaș era extrem de încântat și nerăbdător să înceapă aventura sa. El a intrat în cutie și, cu un gest magic al magicianului, a fost trimis în lumea viselor.

La prima lui trezire în acea lume magică, Fluturaș a descoperit că se afla pe o pajiște plină de flori colorate și ierburi înalte. Acolo a întâlnit un iepuraș vesel și i-a povestit despre dorința sa de a explora mai multe locuri.

Iepurașul, numit Saltărel, l-a îndrumat spre pădurea fermecată, unde viețuiau zâne și elfi. Fluturaș s-a bucurat de frumusețile naturii și de magia ce se strecura printre copaci. El a devenit prieten cu zâna Zâmbăreață și elful Povestitor, care îi arătau locuri minunate și povesteau povești despre eroi și prințițe curajoase.

După aceea, Fluturaș și-a continuat călătoria spre un castel imens, în care locuiau personaje de poveste. Acolo a întâlnit o prințesă tânără și curajoasă, numită Sofia, care avea nevoie de ajutorul lui pentru a rezolva o enigmă misterioasă. Împreună, cei doi au descoperit taina ascunsă într-o carte veche și i-au salvat pe toți din pericol.

Fluturaș a mai vizitat și un regat al animalelor vorbitoare, unde a învățat despre prietenie și solidaritate. Acolo a devenit prieten cu ursul Îmbrățișător și veverița Sprint.

După o călătorie plină de aventuri și descoperiri, Fluturaș a decis că era timpul să se întoarcă în pădurea sa fermecată. El i-a mulțumit lui Merlino pentru această experiență magica și pentru cutia magică care i-a îndeplinit cea mai mare dorință.

Astfel, micul Fluturaș a adormit înconjurat de amintirile minunate ale călătoriei sale în lumea viselor și s-a trezit în dimineața următoare cu zâmbetul pe buze, gata să împărtășească povestea sa prietenilor săi din pădurea fermecată.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, poveste cu spiriduși, călătorie în lumea viselor, prietenie în poveste, aventură magică, descoperirea tărâmurilor de basm, cutie magică, personaje de poveste, povești de basm.