Povestea floricicii fermecate – poveste scurta pentru copii

“Povestea floricicii fermecate”

Era odată într-un mic colț de grădină o floricică fermecată. Această floare frumoasă și strălucitoare se numea Margareta și avea puteri magice. Ea trăia într-un lan plin de flori de toate culorile și parfumurile, unde copiii veneau să se joace și să se bucure de priveliștea minunată.

Margareta era protectoarea acestui lan magic și avea grijă ca toate florile să fie ferite și fericite. Ea le dădea sfaturi și le spunea povești în fiecare seară, pentru a le ajuta să adoarmă liniștite.

Într-o seară, Margareta a hotărât să le spună florilor o poveste specială, despre aventurile unui fluturaș curajos. Toate florile s-au adunat în jurul ei, nerăbdătoare să audă povestea.

“Era odată într-o pădure fermecată un fluturaș numit Petrică”, a început Margareta. “El era diferit față de ceilalți fluturași, pentru că avea aripi colorate în nuanțe de mov și albastru. Toți ceilalți fluturași îl admirau și îl considerau cel mai frumos fluturaș din pădure.”

Petrică era mereu curios și aventuros. Într-o zi, el a hotărât să exploreze pădurea și să descopere noi tărâmuri. A zburat peste râuri și dealuri, peste câmpuri și grădini. Într-un final, a ajuns într-un satuc pitoresc, în care locuiau doar flori.

Acolo, Petrică a întâlnit o roșioară veselă, un trandafir parfumat și o liliacă înfloritoare. Toate aceste flori erau triste și nu știau cum să își găsească locul în lume.

Petrică s-a oferit să îi ajute și a început să le povestească despre gândurile și sentimentele lui, despre bucuriile și provocările trăite în călătoria sa. Fluturasul curajos le-a dat sfaturi de încredere și i-a învățat cum să își descopere talentele și să strălucească în lumea florilor.

După ce a terminat povestea, Margareta a văzut cum fiecare floare înflorește și strălucește, inspirată de curajul și înțelepciunea lui Petrică. Fluturasul a reușit să le ofere floricilor încredere și să le arate că fiecare dintre ele are un dar special.

Toate florile au fost copleșite de bucurie și au învățat să se accepte și să se prețuiască așa cum sunt. Ele și-au promis că vor răspândi lumina și frumusețea lor în întreaga grădină.

După această poveste minunată, copiii care ascultau au adormit ușor și au visat la flori zâmbitoare și fluturi curajoși. Margareta a vegheat asupra lor toată noaptea și a șoptit încet povestea în urechile lor, aducându-le visuri magice.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, poveste floricica fermecata, fluturas curajos, lumea florilor, aventura, încredere, bucurie.