Povestea fluturelui colorat – poveste de adormit copiii

“Povestea fluturelui colorat”

Era odată, într-un mică pădure fermecată, un fluture fermecător și colorat în tot soiul de culori. În fiecare zi, fluturele se zbătea printre florile pădurii, adunând nectar dulce și împrăștiind polenul de la o floare la alta.

Într-o noapte, când luna strălucea cel mai puternic, fluturele a simțit un fior ciudat în aripi. O lumină misterioasă a apărut în fața sa, iar în mijlocul acestei lumini sta un înțelept bufniță, numită Bubo.

“Fluturele meu drag, am auzit că ai o dorință specială”, a spus Bubo cu vocea sa gravă. “Ce ți-ai dori mai mult în lume?”

Fluturele, emoționat și curios, se apropie de bufniță și spuse: “Doresc să devin cel mai frumos fluture din toată pădurea!”

Bubo zâmbi înțelept și, cu un gest magic al aripilor, încolăci în jurul fluturelui o aură strălucitoare. În acel moment, fluturele simți cum aripile i se transformau, iar culorile sale deveneau și mai vii și mai strălucitoare decât înainte. În toată pădurea, fluturele era acum cel mai colorat și mai frumos dintre toți.

Cu aripile sale noi, fluturele zbură rapid prin pădure și pășea cu mândrie printre ceilalți insecte. Era fericit de transformarea sa și iubea să le arate tuturor frumusețea sa strălucitoare.

Însă, cu timpul, fluturele își dădu seama că toată lumea din jurul său era doar preocupată de frumusețea sa. Nimeni nu mai vorbea cu el sau îl asculta. Fluturele se simțea singur și trist.

Într-o noapte, își spuse lui însuși: “Poate că nu frumusețea contează cel mai mult în lume. Poate că am fost egoist și superficial.”

Cu inima plină de regrete, fluturele zbură spre casa bufniței Bubo și-i mărturisi tot ce simțea. Bubo, plin de compasiune, îi spuse: “Dragul meu fluture, adevărata frumusețe nu se vede doar în exterior, ci și în interior. Poți fi frumos și prin gesturi bune și iubire față de ceilalți.”

Fluturele înțelese în cele din urmă că frumusețea sa exterioară nu era atât de importantă precum frumusețea interioară și începu să-și folosească aripile nu doar ca să arate frumos, ci și ca să ajute și să inspire pe ceilalți.

De atunci, fluturele colorat a devenit cunoscut în toată pădurea drept cel mai generos și iubitor fluture. Toți ceilalți insecte au început să-l admire pentru frumusețea sa interioară, iar fluturele a găsit în sfârșit fericirea pe care o căutase.

Așa se face că acest fluture colorat, care a învățat că frumusețea vine din iubire și bunătate, trăiește fericit și împlinit în acea pădure fermecată.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, fluture colorat, frumusețe interioară, iubire, bunătate, pădure fermecată.