Povestea Fluturelui Curajos – poveste scurta pentru copii

“Povestea Fluturelui Curajos”

A fost odată ca niciodată un fluture mic și curajos, numit Petrică. El trăia într-un frumos cămp cu flori colorate și ierburi înalte. În fiecare zi, Petrică zburda printre flori și se bucura de frumusețea naturii.

Într-o zi, pe când se odihnea pe petalele unei lalele, Petrică văzu o cutie strălucitoare în mijlocul lanului de porumb. Curios, se apropie încet și observă că acea cutie era magică. Își dădu seama că poate face lucruri minunate și hotărî să o exploreze.

În momentul în care fluturele a atins cutia, din ea a ieșit într-un fulger un magician. Magicianul zâmbi și spuse: “Salut, Petrică! Eu sunt magul Zvonilă și am venit să-ți ofer o aventură magică!” Petrică era surprins și încântat în același timp.

Magicianul Zvonilă îi spuse fluturelui că într-o lume îndepărtată, exista o floare magică care avea puteri vindecătoare. Acea floare putea salva toate insectele din Codruția, un loc plin de farmec și creaturi magice. Dar pentru a ajunge la floare, Petrică trebuia să treacă prin șase probe dificile în șase locuri diferite.

Prima probă era să traverseze un râu agitat și să ajungă pe malul celălalt. Petrică deschise aripile și începu să zboare cu toată viteza, evitând stropii de apă care se ridicau în aer. Cu multă îndemânare și curaj, reuși să ajungă în siguranță pe celălalt mal.

A doua probă era să treacă printr-o pădure întunecată și să găsească o cheie magică care deschidea ușa către următoarea etapă. Petrică zbură înainte și în spatele unui copac uriaș, descoperi cheia ascunsă sub o frunză mare. Cu această cheie în aripioare, Petrică deschise ușa și trecu în etapa următoare.

A treia probă a fost într-o grădină fermecată, plină de flori carnivore. Petrică trebuia să găsească floarea care putea să-l ajute să treacă în siguranță prin grădină. Cu ajutorul unei vrăji minunate, fluturele găsi floarea dorită și o purtă cu el prin grădină, evitând pericolele și apărându-se de flori.

În continuare, Petrică trebuia să meargă într-o peșteră întunecată, unde singura lumină era data de insecte luminoase. Petrică le urmări și prin uriașele lor lumini, găsi drumul spre ieșire.

A cincea probă s-a desfășurat într-un câmp de fluturi veninoși. Petrică trebuia să găsească fluturele dorit, numit Fluturașul Norocos, care avea cheia de aur ce deschidea ultima ușă. Cu multă atenție și viteză, Petrică îl găsi și împreună zburară spre ultima probă.

Ultima probă a fost întâlnirea cu Floarea Magică. Aceasta era ascunsă într-un colț retras al câmpului și avea puterea de a vindeca orice boală. Petrică își apropie și atingea delicat petalele strălucitoare ale plantei, iar aceasta îi dădu o picătură magică. Picătura îi oferi lui Petrică puterea de a aduce armonie și pace în întreaga Codruție.

Cu misiunea îndeplinită, Petrică se întoarse în cămpul său cu flori și le povesti tuturor despre aventurile sale. În fiecare seară, el adormea cu zâmbetul pe buze și cu inima plină de bucurie, știind că a făcut lumea un loc mai bun.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, cutie magică, fluture curajos, proab, aventură magică, floare magică, magician, Codruția.