Povestea fluturelui fermecat – poveste de adormit copiii

“Povestea fluturelui fermecat”

Era odată într-un tărâm fermecat, un fluture mic și colorat, pe nume Lulu. Ea trăia într-o pădure îndepărtată, plină de flori frumoase și parfumate. Fiecare floare ascundea o poveste și Lulu adora să le asculte.

Într-o zi, Lulu a întâlnit un fluture mare și înțelept, pe nume Zefir. El avea aripi strălucitoare și o voce blândă, care putea convinge orice inimă. Zefir i-a spus Lului că există o floare deosebită, cunoscută sub numele de Floarea Somnului, care putea adormi pe oricine o mirosise.

Cu ochii plini de curiozitate, Lulu a întrebat cum putea ea găsi această floare minunată. Zefir i-a spus că trebuie să călătorească prin pădure, să treacă peste râuri și munți, până când va ajunge la Lacul Reflectării.

Așa că, Lulu a început călătoria ei aventuroasă prin pădure. Ea a trecut prin câmpii cu flori înflorite, peste poduri de lemn și pe lângă cascade pline de viață. Pe parcursul călătoriei, ea s-a întâlnit cu multe animale și păsări, care îi spun călcătoria lor spre Lacul Reflectării și l-au întrebat de ce căutători al Floarei Somnului.

Lulu le-a explicat că dorea să găsească această floare pentru a face oamenii să se simtă în siguranță și fericiți atunci când dormeau. Animalele și păsările s-au bucurat de nobila ei intenție și i-au oferit ajutorul lor.

După multă călătorie, Lulu a ajuns în cele din urmă la Lacul Reflectării. Apa limpede și lină a lacului îi reflecta chipul și o învălui într-o emoție de pace și liniște. În mijlocul lacului, a văzut o insulă mică, unde se zicea că se afla Floarea Somnului.

Cu emoții și nerăbdare, Lulu a traversat lacul și a ajuns pe insulă. Acolo, în mijlocul unei grădini magice, se ridica Floarea Somnului. Ea era înmiresmată și luminoasă, cu petale moi și delicate.

Lulu a atins ușor petalele și a mirosit aroma plăcută a Florii Somnului. Când parfumul a pătruns în nările ei, Lulu s-a simțit ostenită și somnoroasă. Încet, ochii ei s-au închis și a adormit în mijlocul grădinii.

Magicianul întâmplător observase tot ceea ce se întâmpla în jurul Lului. El se apropie tăcut și, cu puterile sale magice, mută Floarea Somnului într-o altă grădină, astfel încât să fie în siguranță. Magicianul știa că Lulu avea nevoie de ajutor pentru a se trezi și a se întoarce acasă.

Lulu a dormit profund timp de câteva zile, până când un alt fluture, poietic și delicat, numit Aurora, a văzut-o și a fost mișcat de povestea ei. Aurora a zburat în jurul Lului și a început să cânte o melodie dulce și încântătoare. Cântecul ei a străpuns visul Lului și l-a trezit la realitate.

Lulu a deschis ochii și s-a simțit plină de energie și recunoștință față de Aurora. Ea și-a mulțumit și prietenii pe care îi întâlnise în călătoria sa și s-a hotărât să împărtășească magia Florii Somnului cu copiii din toată lumea.

Astfel, Lulu a continuat să zboare prin păduri și grădini, împărtășind povestea și aromele Florii Somnului și aducând vise frumoase și adânci fiecărui copil care o întâlnea.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, fluture fermecat, călătorie aventuroasă, floarea somnului, lacul reflectării, magie, prietenie, vise frumoase, încredere.