Povestea magicei călătorii a lui Florișor și a prietenilor săi – poveste de adormit copiii

“Povestea magicei călătorii a lui Florișor și a prietenilor săi”

Era odată un mic floricel numit Florișor, care trăia într-o livadă frumoasă. Împreună cu prietenii săi, Fluturaș, Iepuraș și Pinguinul, se bucurau de zile pline de soare și aventuri. Într-o zi, Florișor descoperi o cutie misterioasă ascunsă în lanul cu porumb.

Cu ochii mari și plini de curiozitate, Florișor se apropiă de cutie și văzu că strălucea într-un mod magic. În acel moment, din interiorul cutiei, apăru un magician cu barbă albă și ochi strălucitori. Era Magicianul Lunii, cel care veghea asupra poveștilor și viselor copiilor în fiecare noapte.

Magicianul Lunii îi spuse lui Florișor că cutia conținea puteri magice și că îi oferea oportunitatea de a călători într-o lume fantastică înainte de a merge la culcare. Florișor și prietenii săi erau încântați de această idee și se pregătiră să înceapă aventura.

Prima oprire a lor a fost în Pădurea Fermecată, un loc plin de spiriduși și zâne care danșau prin iarba înflorită. Florișor și prietenii săi se alăturară dansului, iar muzica fermecată îi făcu să se simtă ca într-un vis. În timp ce se jucau și se distrau, simțiră o adiere blândă a vântului care le șoptea povești fermecate.

Următoarea oprire îi aduse în Lumea Marilor, unde întâlniră creaturi marine minunate. Florișor și prietenii săi se plimbau pe spatele delfinilor și descoperiră un castel subacvatic, unde locuiau sirene și tritoni. Cântecul melodios al acestora îi făcu pe toți să rămână fermecați și să viseze la aventuri sub apa.

Pe măsură ce călătoria lor continua, Florișor și prietenii săi ajunseră în Tărâmul Norilor, unde se puteau juca printre pufoșenii și nori pufoși. Ei se strecurară printre nori și făcură un concurs de înot cu prietenii pufoși. Vântul blând îi mângâia și le aducea râsete de bucurie.

În cele din urmă, călătoria lor se încheie în orașul stelelor strălucitoare din Univers. Florișor și prietenii săi priveau cerul nocturn și se minunau de frumusețea și strălucirea stelelor. Magicianul Lunii îi învăță cum să numere constelațiile și să-și dorească lucruri bune înainte de culcare.

După această aventură incredibilă, Florișor și prietenii săi se întoarseră în livada lor. Cu inimile pline de bucurie și amintiri minunate, se pregătiră să adoarmă și să viseze frumos. În fiecare noapte, Florișor și prietenii săi își aduceau aminte de călătoria lor magică și se rugau ca Magicianul Lunii să le aducă vise frumoase și aventuri noi.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, aventură magică, cutie misterioasă, lan cu porumb, prietenie, povești fermecate, lume fantastică, pădure fermecată, spiriduși, zâne, dans, Lumea Marilor, creaturi marine, sirene, tritoni, Tărâmul Norilor, nori pufoși, concurs de înot, Univers, stele, constelații, vise frumoase.