Povestea micului fluturel – poveste scurta pentru copii

“Povestea micului fluturel”
Era odată un mic fluturel numit Firicel. El trăia într-o pădure în care se găseau cele mai frumoase flori și plante. Firicel avea o culoare strălucitoare, cu aripi delicate și multicolore.

În fiecare dimineață, Firicel își deschidea aripile și începea să zboare prin pădure în căutarea aventurilor. Îi plăcea să descopere lucruri noi și să se joace în razele calde ale soarelui.

Într-una dintre călătoriile sale, Firicel a dat peste un lan de porumb. Acolo, între plantele înalte și verzi, se ascundeau mici purceluși. Toată ziua, ei mâncau porumb și se jucau în jurul lor.

Fascinat de acest spectacol, Firicel s-a apropiat de purceluși și s-a uitat la ei. Purcelușii erau tare drăguți – erau mici și pufoși, și se învârteau în jurul lor.

În timp ce Firicel se uita la purceluși, a apărut din senin un magician. Era un bătrân simpatic, îmbrăcat în haine colorate și purta cu el o cutie mică și strălucitoare.

Magicianul a spus: “Bună, Firicel! Sunt magicianul Zâmbăreț și am o cutie magică cu povești. Poți alege o poveste și să o trăiești alături de purceluși, dacă vrei.”

Firicel a fost foarte încântat și alege cu nerăbdare o poveste. Magicianul a deschis cutia magică și un nor de praf strălucitor a sărit în aer. În câteva clipe, Firicel și purcelușii s-au trezit în mijlocul unui pădurii fermecate.

Acum, Firicel și prietenii săi jucau în jurul copacilor înalți și își petreceau zilele ascultând povești și explorând tărâmul fermecat.

În fiecare seară, după ce au ascultat ultima poveste din cutia magică, micul fluturel și purcelușii obosiți se întorceau lângă porumbul lor și se așezau să se odihnească.

Cu fiecare poveste trăită în acea lume minunată, Firicel și prietenii săi deveneau din ce în ce mai buni și mai înțelepți. Fiecare aventură le aducea bucurie și îi învăța lecții importante despre prietenie, curaj și încredere.

În cele din urmă, Firicel și purcelușii s-au întors la pădurea lor originală, dar amintirile și învățăturile din poveștile trăite în lumea magică le-au rămas mereu în inimi.

Astfel, Firicel a învățat că în orice colț al lumii poți găsi aventuri fantastice și că prietenii adevărați sunt întotdeauna acolo pentru tine.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, cutie magica, fluture, purcelusi, aventura, prietenie, curaj, incredere.