Povestea Puiului de Pasăre și Soarele Fermecat – poveste de adormit copiii

“Povestea Puiului de Pasăre și Soarele Fermecat”

Era odată ca niciodată un mic pui de pasăre numit Puiul care trăia într-un cuib într-un copac în mijlocul pădurii. De când se născuse, Puiul visa să ajungă în cer să vadă Soarele de aproape, despre care auzise că era cel mai frumos și mai strălucitor lucru din întreaga lume. În fiecare seară, Puiul privea cum Soarele cobora pe cer și își lăsa razele să se întindă asupra copacelor și a pădurii.

Puiul era nerăbdător să plece în călătoria lui și să-l întâlnească pe Soare. Așa că, una dintre nopți, când toți ceilalți păsărele adormiseră, Puiul părăsi cuibul și se strecură în liniștea nopții. În drumul său, Puiul întâlni o bufniță înțeleaptă, care îi spuse că Soarele era fermecat și de aceea nu se putea apropia nimeni de el.

Cu inima plină de curaj, Puiul hotărî să găsească o soluție pentru a-l ajuta pe Soare să își recupereze strălucirea și să elibereze farmecul care îl ținea departe de ceilalți. Începu să călătorească prin pădure, prin câmpuri și prin munți, în căutarea unui răspuns.

După multe zile și nopți petrecute în căutare, Puiul descoperi o carte veche într-o peșteră ascunsă într-o stâncă. Cartea conținea între ele pagini vechi și delicate, iar pe copertă scria “Tipuri de vrăji pentru eliberarea farmecelor”. Puiul începu să studieze fiecare pagină, încercând să găsească o vrăjă potrivită pentru a elibera Soarele.

După multă cercetare și înțelepciune acumulată, Puiul descoperi o formulă magică care ar putea să-i ajute. Avea nevoie de pene de la toate păsările din pădure și de lacrimile unei zâne. Așa că, cu ajutorul fiecărei păsări pe care o întâlnea, Puiul colecta câte o păenă de la fiecare. În cele din urmă, găsi și zâna și o rugă să îi ofere lacrimile pentru a finaliza vrăja.

Cu toate ingredientele adunate, Puiul porni spre Soare. Ajuns acolo, Puiul rosti formula magică și lăsă penele să cadă din mână. În acel moment, Soarele începu să strălucească tot mai puternic și farmecul care îl înconjoară se spulberă. Soarele își recăpătă strălucirea și Puiul deveni cel mai fericit pasăre din lume.

Încântat de aventura sa și de reușita lui, Puiul se întoarse acasă, în cuibul său din copacul din mijlocul pădurii. Puiul își relata prietenilor săi păsări întreaga poveste și îi încurajă să nu își lase niciodată visele să moară. Ei își promis ca împreună să exploreze lumea și să ajute pe oricine au nevoie.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, aventură, pasăre, Soarele fermecat, curaj, vrăjă, prietenie, încredere, vis.