Printesa adormită și safirul fermecat – poveste de adormit copiii

“Printesa adormită și safirul fermecat”

A fost odată ca niciodată, într-un regat îndepărtat, o frumoasă prințesă pe nume Sofia. Ea trăia într-un castel înalt și avea tot ce și-ar fi putut dori – jucării, cărți și haine frumoase. Cu toate acestea, Sofia era mereu tristă și obosită, deoarece nu reușea să doarmă noaptea.

Într-o noapte, când luna strălucea pe cer, în castel se auzi un zgomot ciudat. Sofia se trezi și își dădu seama că provenea din sufragerie. Curioasă, se duse să vadă ce se întâmplă acolo. În mijlocul camerei, găsi o cutie micuță, strălucitoare și fermecată.

Inscripționată pe cutie, erau scrise cuvintele: “Deschide-mă și găsește răspunsul la visurile tale.”

Firesc, Sofia deschise cutia și înăuntru descoperi un safir strălucitor. Fără să știe, safirul avea puterea de a îndeplini dorințele celui care îl deținea. Sofia simți imediat o căldură reconfortantă ce o cuprinse și o adormi instantaneu.

În acea noapte, Sofia visă o lume magică, plină de creaturi fantastice și aventuri. Ea călători prin păduri întunecate, zbură pe spatele unui dragon prietenos și descoperi orașe submerse în apă. Fiecare vis era mai palpitant decât celălalt și o făcea să se simtă în viață.

Dimineața, când se trezi, Sofia rămase impresionată de povestea pe care o trăise în vis. Safirul fermecat îi oferise o noapte plină de magie și aventură. De atunci înainte, Sofia nu mai avea probleme să adoarmă noaptea, deoarece știa că visurile ei vor fi mereu pline de surprize și emoție.

Timpul trecea, iar povestea Safirului Fermecat se răspândi în tot regatul. Părinții îi povesteau copiilor lor despre puterile miraculoase ale safirului și toți adormeau cu zâmbetul pe buze, visând la aventuri în lumi îndepărtate.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, aventură magică, safir fermecat, castel, creaturi fantastice, visuri, călătorii, dragon, lume magică, regat.