Printesa Bella și călătoria în Regatul Fermecat – poveste de adormit copiii

“Printesa Bella și călătoria în Regatul Fermecat”

Era odată o micuță prințesă pe nume Bella, care locuia într-un castel fermecat. În fiecare seară, ea aștepta cu nerăbdare momentul când mama sau tata ei i-ar citi o poveste de adormit. Dar într-o seară, când a venit ora de culcare, părinții lui Bella nu erau acasă.

Prințesa Bella era tristă și singură. Începu să privească pe fereastra castelului, iar luna plină îi zâmbi. “Nu-ți face griji, Bella dragă. Voi trimite o stea călătoare să te conducă într-o călătorie magică”, șopti luna.

La scurt timp, o stea strălucitoare coborî din cer și se transformă într-un căluț de mare. Căluțul zâmbea și încrezător, așteptând ca Bella să urce pe spatele său. Fără ezitare, micuța prințesă se urcă pe căluț și împreună porniră într-o călătorie în Regatul Fermecat.

Ei zburară peste păduri înverzite și cascade cristaline. În vârful unui munte înzăpezit, întâlniră un lup magic care avea o floare de gheață în gură. Lupul oferi floarea lui Bella, spunând: “Aceasta este floarea iernii, care să-ți aducă liniște și fericire.”

Călătoria lor continuă, iar Bella și căluțul său ajunseră într-un sat pitoresc, în care oamenii învățau animalele să vorbească. Acolo, Bella se întâlni cu un urs prietenos care o învăță să asculte povești spunse de fluturi și lilieci. În semn de recunoștință, Bella îi dădu ursului o medaliu de aur, spunând: “Aceasta este medalia prieteniei noastre, care să ne aducă amintiri frumoase.”

Bella și căluțul lor continuă să călătorească prin împărăția fermecată, întâlnind personaje fantastice și descoperind comori ascunse. Ajunseră la un castel mare și strălucitor, unde trăia o zână bună. Zâna oferi Bellei o carte fermecată, spunând: “Aceasta este cartea viselor tale, care să te poarte în lumile minunate ale imaginației.”

În cele din urmă, căluțul lui Bella îi aduse înapoi la castelul ei. Luna încă strălucea pe cer, iar Bella se simți fericită și în siguranță. În brațele ei, ea purta floarea iernii, medalia prieteniei și cartea viselor ei.

Prințesa Bella se cocoșă cuvintele și citi povestea ei, adormind cu zâmbetul pe buze. În acel moment, părinții ei intrară în cameră și o priviră cu dragoste. “Ce poveste minunată ai citit, Bella dragă!” exclamă mama ei.

“Da, am fost într-o călătorie magică în Regatul Fermecat,” răspunse Bella cu bucurie.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, călătorie magică, regat fermecat, prietenie, imaginație, aventură, personaje fantastice, liniște.