Prințesa care căuta stelele – poveste de adormit copiii

“Prințesa care căuta stelele”

Era odată ca niciodată o mică prințesă pe nume Sofia. Locuia într-un castel mare și frumos, dar avea un mare secret. Sofia iubea stelele și visul ei cel mai mare era să le găsească pe toate și să le aducă în castelul ei.

Într-o noapte, Sofia adormi sub cerul înstelat și visă că o voce misterioasă îi spunea că pentru a găsi stelele, trebuie să călătorească într-o lume magică, ascunsă într-o pădure fermecată. Prințesa se trezi plină de emoție și hotărî să pornească în căutarea stelelor.

Prima destinație a fost Lacul Lunii, unde spuneau legendele că apa sărea în sus și crea un cer încărcat de stele. Sofia urcă într-o barcă mică și începu să vireze pe apele lacului, iar în clipa în care apa atinse cerul, stelele se strecurară în jurul ei. Prințesa le prinză într-un sac fermecat și plecă mai departe în călătoria ei.

Următoarea oprire a fost Pădurea Zânelor, locul unde zânele își ascundeau stelele preferate. Sofia trebuia să fie atentă și să prindă fiecare stea prințesă într-un colier fermecat, pentru a o putea aduce acasă. Așa că, cu ochii larg deschiși și o inimă curajoasă, prințesa se strecură printre copaci și își adună colecția sa de stele.

Cea de-a treia oprire a fost la Castelul Norului, unde regele norilor păstra o colecție impresionantă de stele. Sofia trebuia să zboare pe spatele norilor și să le strângă cu delicatețe în palme, pentru a nu le zgâria. Cu fiecare pas, castelul devenea tot mai mare și sofisticat, iar prințesa era fascinată de frumusețea stelelor.

La sfârșitul călătoriei, prințesa Sofia adunase toate stelele de pe cer și le aduse acasă în castelul său. Era atât de fericită să vadă cum scânteiau în fiecare noapte și cum umpleau fiecare colț al încăperii cu lumină. Stelele o învăluiau cu magie și o însoțeau în visele ei, făcând-o să se simtă în siguranță.

Așa că, în fiecare seară, Sofia își lua colierul cu stele și îl punea pe noptieră, iar stelele o vegheau și o ajutau să adoarmă. Cu zâmbetul pe buze, prințesa se ghemui în pătura sa, iar povestea stelelor o însoți în călătorii fantastice în lumea viselor.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, căutarea stelelor, aventură magică, prințesă curajoasă, călătorie fantastică, castel măreț, magie, zâne, nori.