Prințesa curajoasă și dragonul fermecat – poveste de adormit copiii

“Prințesa curajoasă și dragonul fermecat”

Era odată ca niciodată, într-un regat fermecat, o prințesă curajoasă pe nume Sofia. Sofia avea părul aurit și ochii albaștri ca cerul senin. Ea trăia într-un castel înalt, înconjurat de păduri dese și de o lume plină de magie.

Într-o bună zi, în timp ce se plimba prin grădinile castelului, Sofia a descoperit o cutie veche, îmbrăcată în țesături mătăsoase și strălucitoare. Fascinată de frumusețea cutiei, ea a hotărât să o deschidă. În momentul în care capacul cutiei s-a ridicat, Sofia a văzut cum un nor de fum colorat a început să se înalțe și un dragon fermecat a apărut în fața ei.

Dragonul se numea Ziggy și avea solzi argintii și ochi scânteietori. El povestea că s-a transformat într-un dragon deoarece fusese blestemat de o vrăjitoare rea și nu mai găsea calea spre libertate. Sofia, fiind o prințesă curajoasă, a hotărât să-l ajute pe Ziggy să găsească soluția pentru a se elibera de blestem.

Astfel, cei doi au pornit într-o călătorie lungă și plină de aventuri. Au trecut prin păduri întunecate, au străbătut munții înzăpeziți și au ajuns într-un oraș plin de fermecători și vrăjitori. Acolo l-au întâlnit pe vrăjitorul Merlin, care le-a spus că pentru a-l vindeca pe Ziggy era nevoie să găsească o floare rară, numită Clopoțelul de Argint. Această floare avea puteri magice și putea înlătura orice blestem.

Sofia și Ziggy au plecat în căutarea Clopoțelului de Argint și, după multe luni de călătorie, l-au găsit în vârful unui munte înalt. Floarea era mică și delicată, cu petale argintii care răsunau ca niște clopoței atunci când erau atinse. Cu grijă, Sofia a cules floarea și i-a întins-o lui Ziggy.

În momentul în care dragonul a mirosit aroma dulce a Clopoțelului de Argint, s-a întâmplat ceva magic. Solzii lui au început să strălucească și s-a transformat într-un dragon zburător, cu aripi aurii și putere de a-și controla magia. Ziggy era din nou eliberat!

Bucuroși și împliniți, Sofia și Ziggy s-au întors în regatul lor, unde au fost întâmpinați cu mare sărbătoare. Toți oamenii erau recunoscători pentru curajul și determinarea prințesei Sofia. Dragonul Ziggy a devenit prietenul ei de nădejde și aliat în protejarea regatului de orice pericol.

Și astfel, prințesa curajoasă și dragonul fermecat au trăit fericit până la adânci bătrâneți, protejând și aducând magie în regatul lor.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, prințesă curajoasă, dragon fermecat, cutie magică, aventură, vrăjitor, blestem, călătorie, floare magică.