Printesa fermecată și pădurea vrăjită – poveste de adormit copiii

“Printesa fermecată și pădurea vrăjită”
A fost odată ca niciodată, într-un regat îndepărtat, o frumoasă printesă pe nume Sofia. Era o fată cu părul blond și ochi albaștri ca cerul. Sofia era iubită de întregul regat pentru bunătatea și generozitatea ei.

Într-o zi, prințesa Sofia a aflat că în pădurea de lângă castel se afla o fântână cu apă magică. Se spunea că apa acestei fântâni putea îndeplini trei dorințe. Fiind curioasă și încântată de asemenea puteri, Sofia a hotărât să meargă în pădure pentru a o găsi.

După o călătorie plină de aventuri, prințesa Sofia a ajuns în cele din urmă în pădurea vrăjită. Razele soarelui începuseră să se strecoare printre copaci, creând un peisaj fermecător. Sofia a găsit fântâna ascunsă în mijlocul unei mici poieni.

Cu emoție în suflet, printesa a căzut în genunchi și a cerut fântânii să îi îndeplinească trei dorințe. Dintr-o dată, un nor de fum s-a ridicat din apă și un spiriduș vesel a apărut în fața Sofiei. Spiridușul i-a spus că îi va îndeplini trei dorințe, dar trebuie să fie cu adevărat importante și să aibă grijă să nu își rănească niciun prieten sau persoană dragă în proces.

Prima dorință a lui Sofia a fost să aducă pace în întregul regat. Spiridușul a pufnit douăzeci și șapte de ori și miracolul s-a întâmplat. În aceeași clipă, cele mai mari războaie și conflicte din regat au luat sfârșit, iar oamenii au început să trăiască în armonie și fericire.

A doua dorință a printesei Sofia a fost să aibă grijă de natură și animale. Spiridușul a pufnit din nou și pădurea vrăjită a început să se umple de flori multicolore, iar animalele sălbatice au devenit prietenoase și jucăușe. Sofia putea comunica cu ele și a petrecut mult timp plăcut în mijlocul naturii.

În cele din urmă, Sofia și-a dorit să fie mereu însoțită de dragoste și prietenie. Spiridușul a pufnit pentru a treia oară și în jurul Sofiei au început să apară mulți prieteni și oameni buni care o iubeau și o sprijineau în fiecare zi.

Cu toate dorințele îndeplinite, printesa Sofia s-a simțit de parcă trăia într-un vis. În timp ce se întorcea la castel, a realizat că magia adevărată este în interiorul fiecăruia dintre noi și că putem face lumea mai bună prin faptele noastre și prin iubirea pe care o arătăm celor din jur.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, printesa, fântână magică, prietenie, aventură, natură, iubire, fericire.