Printesa Izabela și călătoria spre Regatul de Gheață – poveste scurta pentru copii

“Printesa Izabela și călătoria spre Regatul de Gheață”

Era odată o prințesă numită Izabela, care trăia într-un regat frumos și însorit. Însă, Izabela avea un dor imens de aventură și vroia să descopere locuri noi și interesante. De multe ori, înainte de culcare, își dorea ca somnul să o poarte către povești magice și călătorii fabuloase.

Într-o seară, în timp ce privea cerul înstelat, Izabela zări o stea strălucitoare și își dorii din toată inima ca acea stea să o poarte într-o călătorie fantastică. Fiind o noapte magică, dorința îi fu îndeplinită. În toiul nopții, o raza de lumină căzută din cer o trezi și o ghidă spre o cutie veche și misterioasă.

Curioasă, Izabela deschise cutia și în acel moment, o ceață densă o învăluie. În momentul în care ceața se risipi, Izabela se trezi în mijlocul unui lan cu porumb imens și scânteietor. În jurul ei, purcei simpatici se hrăneau cu porumbul dulce și crocant.

În acel moment, un magician bătrân și înțelept apăru în fața prințesei, zâmbind călduros. Acesta îi spuse că lanul de porumb este de fapt o lume magică, unde locuiesc creaturi fermecate și personaje fantastice.

Izabela se bucură enorm, știind că aventura ei a început. Ea îi urmă pe purceii jucau și se strecură printre porumb, explorând fiecare colțișor al lumii magice. Înconjurați de fluturi colorați și vrăjitori amuzanți, cei doi începură să cunoască personaje fabuloase și să învețe tainele magiei.

De-a lungul călătoriei lor, Izabela și magicianul descoperiră un lac cristalin, plin cu pești vorbitori. Aceștia le spuseră că pentru a ajunge la următoarea etapă a aventurii, trebuiau să treacă prin Regatul de Gheață.

Cu inima plină de curaj, cei doi porniră mai departe și în scurt timp ajunseră în fața unui castel impresionant, construit din cristale de gheață și împodobit cu flori de gheata. Castelul era locuit de o regină frumoasă și înțeleaptă, care avea puteri magice.

Regina îi întâmpină pe Izabela și magician cu dragoste și îi ajută să găsească drumul spre adâncurile tainice ale castelului. Acolo, îi întâlniră pe zânele gheții și animalele lor de companie, care îi învățară să danseze pe gheață și să se bucure de minunățiile iernii.

În cele din urmă, printesa Izabela și magicianul ajunseră în Camera Celestă, unde se afla cometa ce le va purta înapoi în regatul lor. Plini de emoții și fericire, cei doi înălțară dorințe pentru lumea lor și se îmbarcară în călătoria spre casă.

Când se trezi a doua zi dimineață, de-abia se putea abține să nu povestească tuturor aventura minunată prin care trecuse. Izabela își dădu seama că, uneori, poveștile cele mai frumoase pot fi trăite în vise și călătorii imaginare, aducând bucurie și magie în inima copiilor.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copii, aventura prin lanul cu porumb, prințesa Izabela, călătorie fantastică, regatul de gheață, magie, personaje fabuloase, vise, fericire.