Prințesa și cățelușa magică – poveste scurta pentru copii

“Prințesa și cățelușa magică”

Era odată o prințesă pe nume Sofia. Ea trăia într-un castel mare și frumos, iar toată lumea o iubea pentru frumusețea și bunătatea ei. Însă, în fiecare noapte, Sofia avea probleme să doarmă. Se întorcea de colo-colo în pat și nu reușea să adoarmă.

Mama ei, regina, era îngrijorată și încerca tot felul de metode pentru a o ajuta pe Sofia să adoarmă. Îi citesc povești, îi cânta cântece de leagăn și chiar chema magicianul regal pentru a-i aduce somnul. Dar nimic nu părea să funcționeze.

Într-o zi, în timp ce se plimba prin grădina palatului, Sofia a găsit un cățeluș mic și drăgălaș. Avea blănița aurie și ochi mari și rotunzi. Prințesa s-a apropiat de el și l-a luat în brațe. Cățelușa a început să se lingă pe botic și Sofia a zâmbit. Ea a simțit o senzație caldă și liniștitoare care i-a umplut sufletul.

Sofia și cățelușa s-au împrietenit repede și de atunci, cățelușa dormea în fiecare noapte la picioarele patului ei. Când Sofia se culca, îl strângea strâns în brațe și asculta cum bate inima lui. Era ca și cum cățelușa ar fi transmis energia și liniștea ei.

În fiecare seară, cățelușa devenea mai mult decât un prieten. Se transforma într-un mic cântăreț magic și începea să cânte o melodie dulce. Vocea lui era atât de blândă și plină de tandrețe, încât Sofia se simțea învăluită într-un val de somnolență.

Melodia cântată de cățelușă era magică. O purta pe Sofia într-un vis frumos și plin de aventuri. Ea se trezea dimineața cu zâmbetul pe buze și povestea visului cățelușei celorlora. Toată lumea era fermecată de poveștile frumoase și somnoroase ale prințesei.

După ce a descoperit puterea adormitoare a cățelușei, Sofia și-a invitat prietenii în castel pentru a petrece nopți magice și pline de vise frumoase. Cei mici veneau îmbrăcați în pijamale moi și ascultau cuvintele fermecate ale cățelușei. Toți copiii se simțeau liniștiți și adormeau în câteva minute.

Astfel, cățelușa magică a adus bucurie și pace în viața prințesei Sofia și a celor din jurul ei. Fiecare seară era o aventură magică și plină de povești de adormit copiii. Toți cei care o ascultau pe cățelușă intrau într-o lume de basm și adormeau ușor și fericiti.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, cățelușa magică, aventuri magice, magie adormitoare, visuri frumoase, prietenie fermecată, liniște și pace, cântecul adormitor.