Prințesa și cățelușul fermecat – poveste de adormit copiii

“Prințesa și cățelușul fermecat”

Era odată ca niciodată, într-un tărâm îndepărtat, o prințesă frumoasă și curajoasă numită Sofia. Ea trăia într-un castel mare și luxos, alături de regele și regina părinți. Sofia avea tot ce își dorea: jucării, rochii frumoase și o grădină plină cu flori colorate. Cu toate acestea, ea își simțea inima goală, pentru că nu avea un prieten adevărat cu care să împărtășească momentele de bucurie.

Într-o zi frumoasă de primăvară, Sofia a hotărât să plece în căutarea unui tovarăș de joacă. A îmbrăcat cea mai frumoasă rochie roz și a pornit la drum. A trecut printr-o pădure și a văzut o căsuță mică și simpatică ascunsă sub frunzele copacilor. Înăuntru, era un cățeluș mic și dulce care plângea încet. Sofia s-a apropiat și a întrebat ce s-a întâmplat.

Cățelușul i-a spus lui Sofia că fusese fermecat de o vrăjitoare rea și transformat într-o minge mică de blană pufosă. El dorea să se întoarcă la forma lui normală, dar nu știa cum să facă asta. Sofia s-a oferit să-l ajute și i-a promis că îl va elibera de farmece.

Cei doi nou prieteni au plecat într-o călătorie plină de aventuri. Au mers prin munți înalți, păduri întunecate și râuri adânci. În fiecare loc pe care îl treceau, Sofia și cățelușul fermecat adunau indicii și obiecte magice care i-ar putea ajuta să rupă vraja.

La un moment dat, ei au ajuns în fața unui castel vechi și misterios. În interior, au găsit o oglindă fermecată care le-a spus că, pentru a rupe vraja, Sofia trebuie să adune trei flori speciale din Grădina Înțelepciunii. Cu flori de aur, flori de argint și flori de diamant, Sofia putea să-i ofere cățelușului libertatea pe care o dorea atât de mult.

Prințesa și cățelușul fermecat s-au aventurat mai departe și au descoperit Grădina Înțelepciunii ascunsă într-o vale înverzită. Grădina era plină de flori strălucitoare, de toate culorile curcubeului. Sofia a avut grijă să culeagă cu delicatețe cele trei flori speciale și le-a pus într-un coș mic și frumos.

Când s-a întors la castelul fermecat, Sofia a pus cele trei flori în fața ochilor plini de lacrimi ai cățelușului. În acel moment, vraja a început să se rupă și cățelușul a început să se metamorfozeze. Culoarea blănii sale a revenit la normal și el a redevenit un cățel jucaus și vesel.

Prințesa Sofia și cățelușul fermecat s-au îmbrățișat și au sărbătorit împreună. Acum, ei erau prieteni adevărați și petreceau momente pline de fericire și veselie în grădina castelului.

De atunci, povestea lor de prietenie s-a răspândit în întregul tărâm, iar copiii care au auzit-o au visat la aventuri și la prieteni adevărați. Sofia și cățelușul fermecat au demonstrat că prietenia și curajul pot învinge orice vrajă și că niciodată nu este prea târziu să-ți găsești fericirea.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, prințesă, cățeluș fermecat, prietenie, aventură, curaj, bogății, vrăjitoare, vrajă.