Printesa si dragonul fermecat – poveste de adormit copiii

“Printesa si dragonul fermecat”

A fost odata ca niciodata, intr-un regat indepartat, o printesa frumoasa cu parul aurit si ochii albastri ca cerul senin. Printesa Diana isi petrecea zilele pline de aventuri si curiozitate, dar avea o problema: nu putea adormi noaptea. Iar regele si regina, parintii ei iubitori, erau foarte ingrijorati pentru fiica lor.

Intr-o seara, regele si regina au convocat cei mai intelepti vrajitori din toate regatele vecine pentru a gasi o solutie. Dupa multe incercari, unul dintre vrajitori a venit cu o idee ingenioasa – o poveste magica care sa o ajute pe printesa Diana sa adoarma linistita.

Si asa, inceput povestea “Printesa si dragonul fermecat”. Printesa Diana era o fata curajoasa si aventuroasa, care iubea sa exploreze imprejurimile castelului. Intr-o zi, in timp ce se plimba prin padurea fermecata, a descoperit o gaura misterioasa care ducea intr-o lume fantastica.

Curioasa, printesa Diana a pasit pe pogonul de iarba verde si a ajuns la o fantana stralucitoare. Cand s-a apropiat, a vazut ca inauntru era un dragon mic si dracios. In loc sa fie infricosata, printesa s-a apropiat cu grija si l-a alintat pe dragonut. “Ce-i cu tine, dragonutule?” l-a intrebat ea cu vocea sa calda si dulce.

Dragonutul i-a raspuns printesei Diana ca a fost fermecat de catre o vrajitoare rea si ca nu poate sa mai mearga acasa la mama sa, dragonita cea mare. Imediat, printesa Diana si dragonutul au pornit intr-o noua aventura pentru a gasi vrabia vorbitoare din padurea fermecata, singura care putea sparge vraja.

Pe drum, au trecut prin sate pitoresti si pe langa rauri adanci, intalnind personaje magice precum elfi, zane si gnomi. Fiecare ii oferea o mica taina sau un indiciu care sa le ajute in misiunea lor.

Dupa multe peripetii si incercari, ajung in sfarsit la vrabia vorbitoare. Aceasta le spunea ca singura modalitate de a sparge vraja era sa gaseasca o comoara ascunsa undeva in inima padurii fermecate. Prin curajul si inteligenta ei, printesa Diana a reusit sa gaseasca comoara si sa o duca la dragonut.

Cand dragonutul a primit comoara, vraja s-a rupt si a revenit la dimensiunea sa normala. Mama sa, dragonita cea mare, a aparut si a fost foarte fericita sa il revada pe fiul sau. Cu multa recunostinta, dragonul a spus printesei Diana ca poate implini orice dorinta a ei.

Printesa Diana, care in cele din urma era obosita si adormita, si-a dorit doar sa aiba nopti linistite si vise frumoase. Si astfel, vraja s-a indeplinit si printesa a putut dormi pe deplin.

De atunci, povestea “Printesa si dragonul fermecat” a fost spusa in fiecare seara pentru a ajuta copiii sa adorma linistiti, cu ganduri frumoase si vise magice.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, aventura, vraji, curaj, comoara, dragon, printesa, vise magice, personaje magice, padure fermecata.