Printesa si dragonul fermecat – poveste de adormit copiii

“Printesa si dragonul fermecat”

Era o data, intr-un tinut indepartat, o printesa frumoasa si curajoasa pe nume Sofia. Traia intr-un castel impunator, inconjurat de gradini fermecate si animale vorbitoare. Printesa Sofia era iubita de toti locuitorii regatului, deoarece era mereu gata sa ajute si sa faca fapte bune.

Intr-o zi, printesa Sofia a aflat despre un dragon malefic care teroriza regatul vecin. Dragonul fermecat, asa cum il numeau oamenii, avea puteri magice si scuipa foc din gura. Era de neinvins si nimeni nu avea curajul sa-l infrunte.

Dar printesa Sofia nu putea sta deoparte si sa permita ca raul sa domine. Ea stia ca trebuia sa faca ceva sa protejeze oamenii si sa puna capat teroarei dragonului. Asa ca, cu inima plina de curaj, s-a hotarat sa plece intr-o misiune periculoasa pentru a salva regatul.

Printesa Sofia a strabatut sute de kilometri, pana la muntele in care dragonul isi avea ascunzatoarea. Pe masura ce se apropia, a observat un strain misterios care statea la poalele muntelui. Era un vrajitor batran si intelept, cunoscut in toate tinuturile pentru puterile sale magice.

Vrajitorul a stiut imediat cine este printesa Sofia si de ce a venit. El a dezvaluit ca dragonul fermecat era de fapt o creatura bantuita de un blestem. Odata, demult, el fusese un prinț frumos și bun, dar o vrajitoare rea l-a transformat in acest dragon malefic.

Pentru a infrange dragonul si a ridica blestemul, printesa Sofia trebuia sa gaseasca o floare rara, numita “Floarea Sperantei”. Aceasta floare crestea intr-o padure indepartata, in mijlocul unui labirint fermecat. Vrajitorul a avertizat-o ca labirintul era plin de capcane si ca doar curajul si hotararea o vor ghida spre floare.

Fara sa stea pe ganduri, printesa Sofia a pornit spre padurea misterioasa. Acolo, a fost intampinata de spiridusi jucausi si animale magice care i-au aratat calea prin labirint. Dupa multe provocari si peripetii, a ajuns in mijlocul padurii, unde a gasit Floarea Sperantei.

Cu floarea in mana, printesa Sofia s-a reintoars la muntele dragonului fermecat. Acolo, a avut loc o lupta epica intre dragoste si rau, curaj si frica. Printesa si dragonul au luptat fioros, iar, in cele din urma, dragostea si bunatatea au infrant raul.

Dragonul s-a transformat intr-un print frumos, iar blestemul a fost ridicat. El si-a cerut iertare pentru tot raul pe care l-a facut si a promis sa isi petreaca restul zilelor in slujba regatului si a printesei Sofia.

Regatul a sarbatorit cu bucurie si recunostinta revenirea printului si inlaturarea blestemului. Sofia a devenit faimoasa pentru curajul ei si a trait fericita alaturi de poporul ei, stiind ca a adus pace si speranta in lumea lor.

Etichete: povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, povesti cu printese, aventura, curaj, blestem, dragoste, magie, floare speranta, dragon fermecat.