Prințesa și dragonul – poveste de adormit copiii

“Prințesa și dragonul”

A fost odată ca niciodată, într-un regat îndepărtat, o frumoasă prințesă pe nume Sofia. Ea trăia într-un castel mare și avea tot ce și-ar fi putut dori vreodată. Cu toate acestea, Sofia era mereu tristă, pentru că nu putea să doarmă noaptea.

În fiecare seară, când natura se pregătea să adoarmă, Sofia se așeza în pat și închidea ochii, dar somnul refuza să vină. Strigându-și deznădejdea pe cerul nopții, ea îi cerea ajutorul Zânăi Somnului.

Dar Zâna Somnului era ocupată și nu avea timp să o asculte pe prințesă. Așa că, într-o noapte, când Sofia striga din nou în disperare, vocea ei ajunse la un dragon adormit într-un munte îndepărtat.

Dragoș, așa îl chema pe dragon, era un zmeu bun și blând, care trăia singur și plictisit în vârful muntelui. Văzând că prințesa are nevoie de ajutor, el se gândi să-i ofere o mână de ajutor.

În ciuda aspectului său înfricoșător, Dragoș era un dragon cu suflet mare. El zbură într-un suflet peste regatul prințesei și ajunse la castel. Sofia, speriată la început, își dădu seama că acest dragon nu era rău și îl invita înăuntru.

Dragonul îi povesti prințesei despre cutia magică pe care o avea în vârful cozii. Această cutie putea să împlinească dorințe, dar numai o singură dată în viață. Sofia își exprimă dorința de a dormi și de a avea vise frumoase în fiecare noapte.

Dragoș își deschise cutia magică, iar un nor de praf strălucitor se răspândi în jurul prințesei. În acel moment, copilul adormi în brațele calde ale dragonului și începu să viseze cele mai frumoase povești și aventuri.

De atunci, Sofia dormea liniștită în fiecare noapte, iar visele ei pline de fantezie și magie o făceau să se simtă fericită și în siguranță. Dragoș rămase aproape de ea, îngrijindu-se să păzească visele ei și să-i aducă somnul liniștit.

Astfel, prințesa Sofia și dragonul Dragoș deveni prieteni buni și petrecură mult timp împreună. Regatul lor se umplu de povești de adormit copiii, iar toți cei mici aveau parte de vise fermecate în fiecare noapte.

Etichete: poveste de adormit copiii, poveste cu prințese, dragon, magie, prietenie, cutie magică, vise frumoase, fericire, aventură, povești de noapte bună.