Printesa si floarea vrajitoare – poveste scurta pentru copii

“Printesa si floarea vrajitoare”

Era odata o printesa frumoasa si curajoasa numita Sofia, care locuia intr-un castel imens impreuna cu parintii ei. Castelul era inconjurat de un fermecat lan de porumb, unde copiii din regat obisnuiau sa se joace si sa se distreze.

Intr-o zi de vara, Sofia hotaraste sa se plimbe prin lanul de porumb pentru a admira frumusetea naturii. In timp ce se plimba printre plante inalte, isi da seama ca nu mai stie drumul catre iesire. Incepe sa se simta nelinistita, dar nu vrea sa-si arate frica.

La un moment dat, Sofiei ii sare in ochi o cutie misterioasa, care stralucea intr-un fel magazitor. Curiozitatea o cuprinde pe printesa, asa ca se apropie si deschide capacul cutiei. Din ea, apare un magician vesel si amuzant, pe nume Merlin.

Merlin ii spune Sofiei ca cutia magica a fost ascunsa in lanul de porumb pentru a proteja o floare minunata, numita “Floarea vrajitoare”. Aceasta floare poate indeplini orice dorinta, insa trebuie sa fie culeasa cu o conditionare speciala. Merlin dezvaluie ca lanul de porumb ascunde mai multe indicii pentru a gasi aceasta conditionare.

Entuziasmata, Sofia decide sa porneasca in aventura si sa descopere misterul “Floarei vrajitoare”. Alaturi de Merlin, incepe sa caute indiciile ascunse in lanul de porumb. Ei trec prin diferite provocari, cum ar fi drumuri fara iesire, capcane si intalniri cu animale vorbarete.

Dupa multe aventuri si incercari, Sofia si Merlin reusesc sa ajunga la locul unde “Floarea vrajitoare” era ascunsa. Acolo, descopera ca trebuie sa rosteasca o vraja speciala si sa aiba in inima o dorinta pura pentru a putea culege floarea. Sofia isi aduna curajul si spune vraja, iar floarea apare in fata ei.

Cu o privire admirativa, printesa Sofia rosteste dorinta ei cea mai arzatoare: sa aduca pace si fericire in regatul ei. In acel moment, floarea se transforma intr-un fum magic si se raspandeste peste tot in regat, aducand fericire si prosperitate in viata oamenilor.

Sofia si Merlin se intoarc in castel, bucurandu-se de reusita lor si stiind ca aventura lor a schimbat destinele multor oameni. Printesa se simte implinita si recunoscatoare pentru experienta incredibila traita in lanul de porumb.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, Printesa si floarea vrajitoare, aventura, magie, dorinte, lan de porumb, castel, Merlin