Printesa si fluturele fermecat – poveste scurta pentru copii

“Printesa si fluturele fermecat”

Era odata o frumoasa printesa numita Sofia, care traia intr-un castel pe o colina inalta. Ea era cunoscuta pentru bunatatea si curajul sau, dar avea un singur dor: sa vada un fluture fermecat despre care auzise ca are puteri magice. Printesa adora fluturii, iar povestile despre acest fluture fermecat o intrigau.

Intr-o zi, Sofia a aflat de la batrana vrajitoare a regatului despre o gradina ascunsa in mijlocul padurii, unde se spunea ca fluturele fermecat isi are cuibul. Printesa s-a hotarat sa porneasca intr-o aventura pentru a-l gasi, dar stia ca nu ar putea face aceasta calatorie de una singura.

Acesta era momentul perfect pentru a-si folosi puterea de vrajitoare si a cere ajutorul animalelor vorbitoare din padure. Sofia a mers la un lac fermecat si a rostit o vraja speciala. Apa lacului a inceput sa se agite si din adancurile ei au iesit doi prieteni de nadejde: Felix, un iepure istet si Curly, un veverita plina de energie.

Impreuna, cei trei prieteni au pornit in cautarea gradinii fermecate. Au trecut prin padurea intunecata, prin campii cu flori colorate si pana in cele mai indepartate colturi ale regatului. Drumul a fost anevoios, dar Sophia si prietenii ei nu si-au pierdut niciodata speranta.

Dupa multe zile de cautare, au ajuns in sfarsit la gradina fermecata. Acolo, fluturele fermecat zburda vesel, cu aripile lui stralucitoare si in culori vii. Sofia era uimita de frumusetea si gratia acestuia.

Fluturele fermecat a vorbit printesei cu o voce muzicala si i-a spus ca poate sa-i indeplineasca un dor. Sofia l-a rugat sa-i ofere puterea de a aduce pace si fericire in regatul ei si in viata tuturor locuitorilor. Fluturele fermecat a incuviintat cererea ei si a plecat de acolo, zburand in departare.

Sofia si prietenii ei s-au intors in castel cu inima plina de bucurie si speranta. De atunci, regatul lor a cunoscut doar armonie si bucurie, iar printesa a devenit un lider intelept si iubit.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, poveste pentru copii, fluture fermecat, printesa, aventura, putere magica, prietenie, curaj, vrajitoare, regat.