Prințesa și fluturele fermecat – poveste scurta pentru copii

“Prințesa și fluturele fermecat”

Era odată ca niciodată o frumoasă prințesă pe nume Sofia. Ea locuia într-un castel în mijlocul unei păduri fermecate. Prințesa Sofia iubea natura și animalele și petrecea mult timp în grădină, admirând fluturii colorați cum zburau printre flori.

Într-o zi, în timp ce Sofia se plimba prin grădină, a găsit un fluture mic și fragile aflat pe flori. Fluturele era trist și nu mai zburda ca înainte. Prințesa a îngenuncheat lângă el și l-a întrebat cu grijă ce se întâmpla.

“Dragă prințesă, sunt fermecat”, a răspuns fluturele. “Un malefic vrăjitor mi-a aruncat o vrajă și acum nu mai pot zbura.”

Sofia s-a simțit tristă pentru fluturele fermecat și a jurat să îi găsească un leac. Ea și-a amintit că în biblioteca castelului exista o carte veche despre vrăji și magie. Sofia s-a grabit în bibliotecă, a găsit cartea și a început să o răsfoiască.

După multe pagini, prințesa Sofia a găsit o poveste despre un cristal magic ascuns în adâncurile unei grote. Se spunea că acest cristal putea să anuleze orice vrajă. Sofia a hotărât să plece într-o aventură pentru a găsi cristalul și a salva fluturele fermecat.

Cu o pungă în care a pus niște provizii, Sofia a pornit în căutarea gropii misterioase. A trecut prin păduri întunecate, a traversat râuri și a urcat munți înalți. După multe zile de călătorie, a găsit în sfârșit grota ascunsă într-un lan cu flori colorate.

În interiorul grotii, Sofia a găsit cristalul magic pe un piedestal. Cu încordare, a ridicat cristalul și l-a ținut în mâini. În acel moment, întreaga grota s-a umplut de lumină și vraja fluturelui a fost ruptă. Fluturele fermecat a revenit la forma sa obișnuită și a început să zburde în jurul prințesei Sofia.

Cu bucurie în suflet, Sofia s-a întors în castelul său cu fluturele fermecat alături. Toți cei din regat au sărbătorit reușita prințesei în a aduce înapoi zborul fluturelui. Fluturele fermecat a trăit fericit în grădina castelului și zburda în fiecare zi alături de prietena sa, prințesa Sofia.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, prințesă, fluture fermecat, aventură, călătorie, vrăjitorie, castel.