Prințesa și fluturele fermecat – poveste scurta pentru copii

“Prințesa și fluturele fermecat”

Era odată ca niciodată, într-un regat îndepărtat, o prințesă frumoasă numită Sofia. Prințesa Sofia avea părul lung și negru ca abanosul și ochii albaștri ca cerul senin. Era iubită de toți locuitorii regatului și avea un suflet bun și blând.

Într-o zi însorită de primăvară, Sofia se plimba prin grădina palatului când a observat un fluture mic și colorat care zbura printre flori. Fluturele avea aripi strălucitoare în nuanțe de mov, roz și albastru, iar Sofia a fost fascinată de frumusețea sa.

Fluturele fermecat, așa îl numea prințesa, îi spuse că este prizonier într-un vrajitorie și că are nevoie de ajutorul ei pentru a se elibera. Sofia se oferi imediat să îl ajute și împreună au pornit într-o călătorie prin lumea magică.

Pe parcursul călătoriei lor, Sofia și fluturele fermecat s-au întâlnit cu personaje fantastice precum zâne, elfi și un dragon blând. Aceștia i-au ajutat în căutarea ingredientelor magice necesare pentru a sparge vraja care îl ținea prizonier pe fluture.

Într-un final, după o luptă aprigă cu vrăjitorul malefic, Sofia a reușit să adune toate ingredientele și să le folosească într-o poțiune magică. Fluturele fermecat a băut din poțiune și, într-o clipă, și-a recăpătat forma sa reală.

Fluturele îi mulțumi prințesei Sofia și îi spuse că totul a fost posibil datorită curajului, înțelepciunii și bunătății ei. În semn de recunoștință, fluturele o învăță pe Sofia cum să vorbească cu animalele și cum să citească în gândurile oamenilor.

Sofia se întoarse în regatul său triumfătoare, iar locuitorii o aclamară ca pe o adevărată eroină. Viața prințesei Sofia s-a schimbat în bine, devenind mai fericită și mai înțeleaptă. Ea a împărțit cunoștințele pe care le-a dobândit cu toți copiii din regat și a creat o școală în care aceștia puteau învăța despre puterea magiei și a inimii.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copii, Cutia magică, lanul cu porumb, fluture fermecat, prințesă Sofia, lumea magică, zâne, elfi, dragon blând, curaj, înțelepciune, bunătate, eroine, putere magică, inimă.