Prințesa și fluturele fermecat – poveste scurta pentru copii

“Prințesa și fluturele fermecat”

A fost odată ca niciodată, într-un regat îndepărtat, o frumoasă prințesă numită Sofia. Ea locuia într-un palat mare și luxos, dar sufletul ei era trist și singuratic. În fiecare noapte, Sofia privea pe fereastra ei și visa la aventurile pe care le-ar putea trăi.

Într-o seară, în timp ce privea cerul înstelat, Sofia a văzut un fluture mic și strălucitor. Fluturele era diferit de toți ceilalți pe care îi văzuse vreodată, avea culori vii și aripi strălucitoare în nuanțe de albastru și mov. A fost fascinată de frumusețea lui și s-a hotărât să-l urmeze.

Fluturele a zburat prin grădină, peste dealuri și prin pădure, iar Sofia a alergat după el cu inima plină de bucurie. În cele din urmă, fluturele a aterizat pe o floare splendidă în mijlocul unei păduri fermecate.

Sofia s-a apropiat încet și, cu o ușoară atingere, a atins aripile delicate ale fluturelui. În acel moment, fluturele s-a transformat într-un prinț frumos și tânăr. El se numea Alexandru și povestea lui era tulburătoare.

Alexandru fusese blestemat de o zână malefică și transformat într-un fluture. Singura modalitate de a scăpa de blestem era să găsească o prințesă care să-i atingă aripile fără să-i fie teamă. Sofia era acea prințesă salvatoare.

Cei doi au petrecut zile întregi împreună, explorând pădurea fermecată și căutând soluții pentru a-l elibera pe Alexandru de blestem. În timpul aventurilor lor, au întâlnit vrăjitori buni, pitici curioși și creaturi magice, care i-au împins pe cei doi pe calea corectă.

După multe încercări și întâmplări surprinzătoare, prințesa Sofia și prințul Alexandru au reușit să găsească o poțiune magică care să îl elibereze pe Alexandru de blestemul zânei malefice. Prințul a fost transformat din nou în fluture și apoi într-un prinț fermecător.

Cu inima plină de recunoștință și bucurie, prințul Alexandru a cerut-o în căsătorie pe Sofia, iar aceasta a acceptat cu mare drag. Împreună, au trăit fericiți până la adânci bătrâneți și au avut parte de multe alte aventuri fantastice.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, prințesa și fluturele fermecat, aventură, blestem, magie, iubire, căsătorie, fericire.