Prințesa și Licuriciul fermecat – poveste de adormit copiii

“Prințesa și Licuriciul fermecat”

Era odată ca niciodată, într-un tărâm îndepărtat, o prințesă frumoasă și curajoasă, pe nume Sofia. Trăia într-un castel imens alături de părinții ei, regele și regina, și era îndrăgostită de povești. În fiecare seară, înainte de culcare, tăticul poveștilor îi spunea cel mai frumos basm.

Dar într-o seară, când regele era plecat într-o călătorie îndepărtată, iar regina era ocupată cu treburi de stat, Sofia a trebuit să se culce singură. Își dorea atât de mult o poveste, încât a rostit o dorință în adâncul nopții. “Doamne, dă-mi o poveste magică, care să mă ajute să adorm!”

În dimineața următoare, Sofia s-a trezit cu o cutie mică și strălucitoare pe noptieră. Era un dar de la ceruri! Cutia era învăluită într-un mister și părea să strălucească ca o rază de soare. Sofia a deschis cutia și, din ea, a ieșit un licurici mic și sclipitor.

“Alo, eu sunt Licuriciul fermecat!” a spus el, zâmbindu-i prin lumina lui strălucitoare. “Am venit să-ți spun cele mai frumoase și magice povești de adormit.”

Sofia a fost bucuroasă că își va primi povestea mult dorită și s-a așezat în pat, așteptându-l pe Licuriciul fermecat să înceapă. În timp ce îi păpa ochii cu lumină, Licuriciul a povestit despre păduri fermecate locuite de animale vorbitoare și despre regate magice populate de zâne și vrăjitori.

Povestea preferată a Sofiei era despre o prințesă îndrăzneață și curajoasă, care își căuta adevărata sa chemare într-o lume plină de magie și aventură. Licuriciul a creat în imaginația Sofiei o lume fermecată, iar prințesa a învățat să fie puternică și să înfrunte provocările care i-au ieșit în cale.

Noapte după noapte, Licuriciul fermecat a adus povești minunate Sofiei. Fiecare poveste a călătorit cu ea în lumea viselor, iar prințesa a trăit cele mai extraordinare aventuri alături de eroii ei preferați. Licuriciul a învățat-o și să își creeze propriile povești, iar Sofia a descoperit că putea să viseze și să-și imagineze orice poveste dorea.

Timpul a trecut și regina a intrat în cameră, găsind-o pe Sofia adormită, cu zâmbetul pe buze. Cutia magică și Licuriciul fermecat dispăruseră, dar amintirea poveștilor minunate a rămas cu ea.

De atunci, Sofia a devenit o povestitoare talentată și a continuat să creeze povești magice pentru toți copiii din regat. Licuriciul fermecat, în semn de recunoștință, a continuat să-i ofere idei noi și lumina lui strălucitoare a însoțit-o în fiecare poveste. Sofia a învățat că magia nu vine întotdeauna din cutii sau de la zâne, ci se află în interiorul fiecărui copil care visează și spune povestea sa.

Etichete: povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, Licuriciul fermecat, aventură, magie, curaj, visare, creativitate, povestitor, recunoștință.