Prințesa și prietenul său dragon – poveste de adormit copiii

“Prințesa și prietenul său dragon”

Era odată ca niciodată o prințesă frumoasă și curajoasă pe nume Sofia. Locuia într-un mare castel, într-un regat plin de povești și magie. Sofia avea un tovarăș de nădejde, un dragon prietenos pe nume Draco. El era mic și drăguț și îl însoțea pe Sofia în toate aventurile ei.

Într-o zi, prințesa Sofia și Draco au auzit despre o comoară legendară ascunsă într-o peșteră adâncă dincolo de Pădurea Fermecată. Ei au hotărât să plece în căutarea comorii și să o aducă înapoi în castelul lor.

Și-au luat provizii, hărți și o lanternă magică care putea lumina întunericul cel mai adânc. Împreună, au pornit pe drum și au străbătut Pădurea Fermecată. Erau copaci înalți și frunze aurii peste tot, iar păsările cântau melodii fermecătoare.

După ce au trecut prin pădure, au ajuns în fața peșterii. Era mare și întunecată, dar cu lanternă lor magică, ei puteau vedea înăuntru. În fiecare colț erau pietre scânteietoare și stalactite strălucitoare care păreau să plutească în aer.

Draco a devenit nerăbdător și a început să suflă foc pentru a lumina și mai mult peștera. Sofia a strigat: “Opriți, vă rog!” pentru că în lumina focului, au văzut un dragon bătrân și înțelept. Avea solzi mari și își odihnea aripile lungi.

Dragonul bătrân le-a spus prințesei Sofia și lui Draco despre comorile periculoase ascunse în peșteră. Ea le-a avertizat că un vrăjitor rău păzea comoara și folosea puterile lui pentru a-i înspăimânta pe cei care îndrăzneau să se apropie.

Dar Sofia și Draco nu s-au lăsat descurajați. Ei și-au arătat curajul și hotărârea și au decis să continue căutarea comorii. Dragonul bătrân le-a dat o batoză magică care putea respinge vrăjile și i-a încurajat să nu renunțe niciodată.

Au pătruns în adâncurile peșterii și au întâlnit diferite capcane și obstacole puse de vrăjitorul rău. Dar cu ajutorul batozei magice, au reușit să le înfrunte și să le depășească. În cele din urmă, au ajuns la comoara strălucitoare, care era plină de pietre prețioase, coroane și inele magice.

Cu comorile în mâini, Sofia și Draco s-au întors în castelul lor și au fost elogiați pentru curajul lor. Regatul întreg a sărbătorit, iar prințesa Sofia și-a dat seama că cel mai mare dar al ei era prietenia ei cu Draco.

Așa că, în fiecare seară, înainte de culcare, Sofia îi povestea lui Draco despre poveștile pe care le-au trăit împreună și despre comoara pe care o găsiseră. În timp ce ascultau povestea, amândoi adormeau fericiți și plini de bucurie.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, prietenie, aventură, dragon, comoară, magie, curaj, vrăjitor, castel, peșteră fermecată.