Printesa si unicornul fermecat – poveste scurta pentru copii

“Printesa si unicornul fermecat”

Era odată ca niciodată o mică printesă pe nume Sofia, care locuia într-un castel frumos și strălucitor. Sofia era o fată curajoasă și aventuroasă, mereu în căutarea unor noi povesti și aventuri de adormit copiii. Într-o noapte înstelată, când adormea, un unicorn fermecat a apărut în camera ei.

Unicornul avea o blană albă ca zăpada și un corn strălucitor pe frunte. El s-a aplecat și a șoptit: “Sofia, am nevoie de ajutorul tău. O vânătoare malefică a fost aruncată asupra pădurii noastre și acum totul este acoperit de o ceață întunecată.”

Sofia, fiind o printesă curajoasă, a acceptat să-l ajute pe unicorn și au pornit într-o călătorie pentru a găsi vraja care să alunge ceața malefică. Prima lor oprire a fost la casa bătrânului vrăjitor, care era cunoscut pentru puterile sale magice.

Vrăjitorul i-a spus printesei și unicornului că trebuie să călătorească într-o pădure fermecată pentru a găsi planta magică care poate alunga ceața. În pădurea fermecată, printesa Sofia și unicornul au întâlnit creaturi magice precum zâne, gnomi și spiriduși. Fiecare dintre aceștia le-a oferit indicii prețioase despre locul în care planta magică putea fi găsită.

După o călătorie lungă și plină de aventuri prin pădurea fermecată, Sofia și unicornul au găsit planta magică la marginea unui lac strălucitor. Sofia a cules câteva frunze și le-a adus înapoi la bătrânul vrăjitor.

Vrăjitorul a folosit frunzele pentru a crea o băutură magică care să alunge ceața. Sofia a luat băutura și a început să o stropească pe pădurile fermecate, iar ceața a început să se risipească într-un mod spectaculos. Soarele s-a întors să strălucească, iar pădurea a prins din nou viață.

Fericită că a reușit să salveze pădurea, Sofia și unicornul au sărbătorit cu toți locuitorii magici ai pădurii și au primit mulțumiri și recunoștință din partea lor.

De atunci, printesa Sofia a devenit protectoarea pădurii fermecate și a petrecut mult timp alături de unicornul său fermecat, având aventuri minunate și creând povesti de adormit copiii din întreaga lume.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, printesa, unicorn fermecat, aventura, magie, prietenie, salvare, recunoștință.