Prințesa și unicornul magic – poveste scurta pentru copii

“Prințesa și unicornul magic”

Era odată ca niciodată o mică prințesă pe nume Sophie. Ea locuia într-un castel fermecat, înconjurat de grădini frumoase și păduri magice. Într-o zi, Sophie a auzit o poveste despre un unicorn magic care trăia în acele păduri.

Sophie era fascinată de povestea cu unicornul și a decis să-l caute. Astfel, ea a plecat într-o aventură prin pădure, cu speranța de a întâlni unicornul și de a-i deveni prietenă.

Pe măsură ce se plimba prin pădure, Sophie a văzut fluturi colorați și flori înflorite. A fost într-adevăr un loc fermecător. În curând, a ajuns într-un mic pârâu, unde se odihnea un unicorn cu blana curată și strălucitoare.

Sophie s-a uitat cu uimire la creatura magica. Apropiindu-se încet, a fost surprinsă să vadă că unicornul vorbea.

“Bună, Sophie,” a spus unicornul zâmbind. “Am auzit că mă cauți.”

Sophie a fost uimită. “Da, este adevărat. Cum știi cine sunt?”

Unicornul a râs ușor. “Eu sunt unicornul magic al acestei păduri. Am puteri magice și pot simți dorințele tale.”

Sophie a fost încântată. Ea a vorbit cu unicornul în timp ce se plimbau prin pădure și au devenit foarte apropiați. Unicornul i-a arătat copacurile fermecate și cascadele ascunse, iar Sophie l-a învățat despre lumea umană și castelul ei.

În fiecare zi, cei doi prieteni petreceau timp împreună. Unicornul o învăța pe Sophie despre magie și i-a arătat cum să-și folosească puterea interioară pentru a face bine în lume.

Una dintre cele mai mari aventuri pe care Sophie le-a avut a fost când a trebuit să salveze un pui de dragon. Împreună cu unicornul, ea a găsit un ou de dragon pierdut într-un cuib, pe punctul de a fi prăjit de soarele arzător. Sophie a încercat să salveze oul, dar era prea fierbinte pentru ea să îl atingă. Atunci, unicornul a folosit puterile sale magice pentru a răci oul și a-l salva.

După acea aventură, Sophie și unicornul s-au simțit și mai aproape unul de celălalt. Au petrecut mult timp împreună, povestind și jucându-se în pădure. Sophie era fericită să aibă un prieten atât de special.

În cele din urmă, Sophie și unicornul au devenit legenda pădurii. Locuitorii din jur au auzit despre prietenia lor și au venit în pădure să vadă cu ochii lor unicornul magic și prințesa curajoasă.

Etichete: Poveste scurtă pentru copii, Poveste pentru copii, Poveste de adormit copiii, Prințesă, Unicorn magic, Pădure fermecată, Prietenie, Aventură, Magie, Legende.