Printesa si vrabia vorbitoare – poveste scurta pentru copii

“Printesa si vrabia vorbitoare”

A fost odata ca niciodata, intr-un mic regat fermecat, o frumoasa printesa pe nume Sofia. Ea era cunoscuta pentru gingasia sa si pentru faptul ca avea multa grija de animalele din regat. In fiecare zi, Sofia isi petrecea timpul in gradina palatului, hranea pasarile si vorbea cu ele.

Intr-o zi insorita, pe cand isi lasa privirea sa se plimbe peste flori, Sofia observa o vrabie care statea pe gardul din apropiere. Dar ceva era diferit la aceasta vrabie. Deodata, pasarea incepu sa vorbeasca: “Buna ziua, princeso! Cum iti merge astazi?”

Printesa Sofia ramase uimita. Nu se astepta ca pasarea sa-i vorbeasca. Cu toate acestea, se bucura de acest moment neobisnuit si raspunse cu un zambet: “Buna ziua! Esti prima pasare care-mi vorbeste. Cum te numesti?”

Vrabia raspunse: “Ma numesc Coco si am primit o daruire magica care imi permite sa vorbesc cu oamenii. Am ales sa-ti vorbesc tie, prinsoeso, pentru ca am vazut cat de mult iubesti si ingrijesti animalele.”

Sofia era foarte incantata sa intre in dialog cu Coco. De atunci, cele doua devenira prietene bune. In fiecare zi, Sofia petrecea timp cu Coco, vorbind despre aventurile lor si impartasind secrete.

Intr-o seara, in timp ce priveau apusul, Coco ilustra povestea unei comori ascunse pe insula pierduta. Era vorba de o comoara fermecata care indeplinea dorintele celui care o gaseste. Sofia era fascinata si hotarara sa mearga in cautarea acestei comori.

In zorii zilei urmatoare, impreuna cu Coco pe umarul ei, printesa Sofia porni in aventura vietii ei. Calatorira pe mare, strabatand insule exotice si infruntand pericole, dar nimic nu le putea descuraja.

Dupa multe saptamani de cautari si explorari, Sofia si Coco ajunsera in sfarsit pe insula pierduta. Acolo, sub un copac batran, se afla comoara fermecata. Fara sa stea pe ganduri, Sofia luase comoara si isi puse dorinta in gand: “Doresc ca toate animalele din lume sa traiasca in pace si fericire.”

In momentul acela, insula incepu sa se transforme intr-o gradina minunata, iar toate animalele se adunara in jurul printesei si a vrabiei. Era un spectacol maginific de armonie si bucurie.

Sofia si Coco se intoarsera inapoi la palat, iar povestea lor deveni faimoasa in regat. Toate animalele erau adorate si respectate, iar printesa Sofia era iubita si respectata de toti locuitorii regatului.

Si astfel, Printesa Sofia si Coco vrabia vorbitoare traiesc fericite si contina sa protejeze si sa iubeasca animalele din regatul lor.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, Printesa Sofia, vrabia vorbitoare, aventura, comori, animale, prietenie.