Printesa și vraja fermecată – poveste scurta pentru copii

“Printesa și vraja fermecată”

Era o dată ca niciodată, într-un regat îndepărtat, o frumoasă prințesă pe nume Ana. Ea trăia într-un castel înconjurat de flori colorate și păduri verzi. Prințesa Ana era cunoscută pentru bunătatea și înțelepciunea ei. Totuși, avea un mare regret – nu putea adormi în fiecare noapte. Noapte după noapte, stătea trează în pat, cu ochii înlăcrimați și cu privirea pierdută în neant.

Regele și regina, părinții Anei, erau foarte îngrijorați de starea ei și au chemat toți medicii din regat pentru a găsi o soluție. Dar niciunul dintre ei nu a reușit să o ajute pe printesa Ana să adoarmă.

Într-o zi, pe când Ana se plimba tristă prin grădina castelului, a găsit o cutie mică, aurie, ascunsă sub o floare minunată. Curioasă, a deschis cutia și în acel moment s-a întâmplat ceva magic. Din cutie a ieșit un spiriduș zâmbitor.

“Sunt Adormix, spiridușul somnolenței!”, a spus spiridușul. “Am auzit de suferința ta și sunt aici să te ajut să adormi.”

Printesa Ana, bucuroasă că a găsit în sfârșit o soluție, a urmat toate indicațiile spiridușului. În fiecare seară înainte de culcare, spiridușul Adormix a încântat-o pe Ana cu povestiri magice și cântece adormitoare. În timp ce Ana asculta cu atenție, era îmbrățișată de o liniște blândă și adormea în cele din urmă, fără griji sau temeri.

În cele câteva săptămâni care au urmat, prințesa Ana a devenit din nou veselă și plină de energie. Își petrecea zilele explorând grădina castelului și citind cărți minunate. Toată lumea din regat era uimită de transformarea ei și o admira pentru curajul și perseverența ei.

După un timp, spiridușul Adormix a fost invitat la balul regal ca semn de mulțumire pentru ajutorul său magic. Toți oamenii din regat au dansat și au sărbătorit în onoarea prietenului lor nou, iar spiridușul a purtat o pălărie șic și o haină strălucitoare.

În cele din urmă, Ana a devenit regina regatului și a continuat să ajute copiii din întregul regat să aibă nopți liniștite și vise frumoase. Spiridușul Adormix aștepta mereu în cutia magică, pregătit să îi ajute pe cei mici să adoarmă și să se bucure de somnul odihnitor.

Și așa, povestea prințesei Ana și a spiridușului Adormix a rămas veșnică în inimile copiilor din acel regat. În fiecare seară, când închideau ochii și se pregăteau să intre în lumea viselor, ei își aminteau de aventurile magice și de puterea vindecătoare a unei povești.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, cutie magică, spiriduș Adormix, printesa Ana, regatul fermecat, somn odihnitor, aventuri magice, curaj și perseverență.