Printesa si vrajitorul fermecat – poveste de adormit copiii

“Printesa si vrajitorul fermecat”

Etichete: povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, poveste cu printese, vrajitori, aventura magica.

A fost odata ca niciodata, intr-un regat indepartat, o printesa curajoasa numita Sofia. Aceasta era cunoscuta pentru frumusetea ei si pentru inima plina de compasiune. Intr-una dintre seri, cand cerul era plin de stele stralucitoare, Sofia aude un strigat de ajutor ce venea din padurea intunecata din apropiere.

Curioasa si plina de curaj, printesa Sofia se indreapta spre padure. Ajunsa acolo, ea descopera un vrajitor biet si batran, care fusese transformat intr-un copac de unul dintre dusmanii sai.

Printesa Sofia, avand mila de vrajitor, se apropie de el si intreaba cum il poate ajuta. Vrajitorul ii povesteste ca, pentru a-l elibera, ea trebuie sa gaseasca o floare magica, ascunsa intr-o gradina fermecata, pazita de creaturi misterioase.

Imediat, printesa Sofia pornește in cautarea gradinii fermecate. Pe drum, ea intalneste un lup amabil, un iepure jucăuş și un păsăriţă cântătoare, care ii ofera indrumari pretioase pentru a ajunge la gradina fermecata.

Ajunge in cele din urma la poarta gradinii, care este pazita de o puștoaica zglobie cu puteri magice. Printesa Sofia reuseste sa o cucereasca pe vrăjitoare prin amabilitatea ei si ii cere ajutorul in gasirea florii magice.

Vrăjitoarea îi dezvăluie printesei Sofia că floarea magica se gaseste in mijlocul gradinii, dar ca pentru a o obtine, trebuie sa treaca prin trei probe magice. Prima proba este sa demonstreze curajul, a doua sa arate intelegere si dragoste fata de ceilalti, iar a treia sa invinga frica.

Printesa Sofia, instigata de dorinta de a-l elibera pe vrajitor, accepta provocarea si parcurge cu brio toate cele trei probe. In cele din urma, ea ajunge la floarea magica si o planteaza langa copacul vrajitorului.

Cu puterile sale, floarea magica reface vraja si vrajitorul revine la forma lui umana. El ii multumeste cu emotie printesei Sofia pentru bunatatea si curajul ei si promite sa ii ofere orice ajutor oricand va avea nevoie.

Sofia se intoarce in regatul ei cu inima plina de bucurie si implinire. De atunci, printesa devine cunoscuta in intreg regatul pentru curajul si compasiunea ei, iar vrajitorul ramane alaturi de ea, fiindu-i mereu la dispozitie pentru a-i acorda sfaturi si a o proteja de primejdii.

Cu aceasta poveste fermecatoare, copiii vor fi incantati de aventurile printesei Sofia si vor invata cat de importanta este curajul, bunatatea si compasiunea. Incercati aceasta poveste de adormit copiii si veti oferi momente magice inainte de culcare.