Printesa și vrajitorul fermecat – poveste scurta pentru copii

“Printesa și vrajitorul fermecat”

A fost odată ca niciodată o frumoasă și curajoasă prințesă pe nume Sofia. Locuia într-un regat plin de păduri fermecate și animale vorbitoare. Sofia era un suflet bun și iubea să petreacă timpul în natură, explorând fiecare colțișor al regatului.

Intr-o zi, în timp ce se plimba prin pădure, Sofia a găsit o cutie mică și strălucitoare, ascunsă printre tufișurile de flori. Deși era foarte curioasă, a simțit o ușoară teamă. Cu toate acestea, curiozitatea a fost mai puternică și Sofia a decis să deschidă cutia.

La momentul în care a desfăcut capacul, un nor de fum colorat s-a ridicat în aer și a apărut un bătrân înțelept în fața ei. Era un vrăjitor fermecat, care fusese închis în cutie de către un duh rău, cu mult timp în urmă.

Vrăjitorul i-a mulțumit Sofiei pentru că l-a eliberat și i-a oferit ca mulțumire un dar extraordinar – puterea de a comunica cu animalele. De îndată ce vrăjitorul a rostit aceste cuvinte, în jurul Sofiei au început să apară creaturile din pădure. Ursuleți, iepurași, păsărele colorate și chiar și un dragon micuț, toți veneau să o asculte și să-i vorbească.

Sofia era de-a dreptul încântată. Împreună cu prietenii ei animali, a explorat cele mai ascunse colțuri ale regatului și a învățat multe lucruri noi despre natură. Păsările i-au învățat cântece melodioase, iepurașii au ințeles cum să facă sărișori amuzante, iar ursuleții i-au arătat drumuri secrete spre cele mai frumoase flori.

Dar magia nu s-a oprit aici. Pe măsură ce Sofia petrecea mai mult timp cu animalele, ea a învățat și alte abilități magice. Într-o seară, în timp ce privea cerul înstelat, ea a putut să vadă visele oamenilor și să le ofere sfaturi în timpul somnului lor. Oamenii din regat erau impresionați de cunoștințele Sofiei și de ajutorul ei necondiționat.

În cele din urmă, vrăjitorul fermecat i-a spus Sofiei că trebuie să plece pentru a-și continua călătoria și de a ajuta alți copii pe care îi întâlnea. Sofia s-a simțit tristă, dar a înțeles că este important să împărtășească darurile sale cu cei din jur.

Astfel, Sofia și prietenii ei animali au pornit într-o nouă aventură, străbătând împreună ținuturi întinse și aducând bucurie și fericire în viețile celor pe care i-au întâlnit. Fiecare poveste pe care Sofia o spunea copiilor era o rază de lumină în noapte, care îi ajuta să adormă și să viseze frumos.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, Printesa și vrajitorul fermecat