Printesa si vrajitorul fermecat – poveste scurta pentru copii

“Printesa si vrajitorul fermecat”

Odata, intr-un taram indepartat, traia o printesa frumoasa numita Sofia. Era o printesa curajoasa si plina de intelepciune, dar in inima ei simtea o tristete greu de descries. Motivul acestei tristeti era un vrajitor fermecat care cunoscuse cand era doar o copila.

Printesa Sofia stia ca singurul mod de a-l elibera pe vrajitor era sa gaseasca o cutie magica ascunsa in padurea fermecata. Cutia magica se spunea ca avea puteri extraordinare si putea indeplini orice dorinta. Sofia hotarase sa plece in cautarea ei, indiferent de pericolele care i-ar putea iesi in cale.

Cu inima plina de curaj, printesa a pornit intr-o aventura plina de mister si incantare. A pasit cu grija prin padurea fermecata, iar iarba inalta si copacii uriasi ii pareau prietenosi. Pe masura ce avansa, sunetele padurii se transformau in melodii fermecatoare, iar pasaretii canta cu voce dulce pentru ea.

Dormeau in imprejurimi multi purcelusi zglobii, dar Sofia nu-i deranja, pentru ca stia cat de mult le place sa manance porumb. Cu pasi mici si linistiti, printesa ii evita cu grija, nedorind sa-i trezeasca din somnul lor dulce.

Dupa ore in sir de cautari, Sofia a gasit, in sfarsit, cutia magica ascunsa intr-un copac batran. Stralucirea si stralucirea puterii magice o uimira pe printesa, dar stia ca trebuie sa-l elibereze pe vrajitor. Cu maini tremurande, a deschis cutia si o lumina stralucitoare a rasarit in jurul ei.

Iar d-odata, in fata ei, a aparut magicianul. Era fermecat intr-o lume de vraja si inca nu-si amintea de cine era cu adevarat. Printesa Sofia i-a povestit vrajitorului despre misiunea ei si despre toate aventurile prin care trecuse. Povestea ei l-a atins pe vrajitor si, pe masura ce asculta, amintirile lui incepeau sa se intoarca.

Cu lacrimi de bucurie in ochi, magicianul si-a amintit cine era si si-a recapatat puterile sale. El i-a multumit printesei Sofia pentru curajul si determinarea ei si a promis sa isi foloseasca puterile pentru binele tuturor.

De atunci, vrajitorul a devenit un prieten de nadejde pentru printesa Sofia si a ajutat-o sa protejeze taramul lor de orice pericol. Viata in regatul lor a devenit mai luminoasa si mai fericita, iar copiii din jur aveau mereu o poveste minunata de auzit.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, Printesa si vrajitorul fermecat