Printesa si vrajitorul magici – poveste de adormit copiii

“Printesa si vrajitorul magici”

Era odata ca niciodata o regat frumos, unde trai o printesa tânără și curioasă numită Sofia. Printesa Sofia avea ochi albastri ca cerul și părul blond ca aurul. Ea era înzestrată cu o imaginație bogată și iubea să asculte povești de adormit copiii înainte de culcare. În fiecare seară, mama ei îi citea câte o poveste magică.

Dar intr-o noapte, cand mama printesei Sofia s-a îmbolnăvit și a trebuit să rămână în pat, Sofia a fost nevoită să se descurce singură. Cu inima plină de curaj, a intrat în biblioteca imensă a castelului, în căutarea unei cărți. Dar, când a deschis o carte veche, din paginile ei s-a ridicat un nor de praf magic și a apărut un vrăjitor în fața ei.

Vrăjitorul a spus: “Bună seara, Sofia. Am auzit că îți plac poveștile magice. Vreau să-ți spun povestea unei tinere printese curajoase, exact ca tine.”

Sofia a fost încântată și curioasă, așa că s-a așezat comod pe marginea patului și a ascultat cu atenție. Vrăjitorul a început povestea:

“Într-un regat îndepărtat, trăia o printesă curajoasă numită Aurora. Ea avea părul închis la culoare și ochii verzi ca smaraldul. Aurora era fascinată de magie și mereu își dorea să aibă puteri magice. Într-o zi, un vrajitor bătrân i-a apărut în față și i-a spun că îi poate îndeplini dorința.

Cu mare curaj, Aurora a acceptat oferta vrăjitorului. El i-a dat o baghetă magică și a spus: ‘Dragă Aurora, această baghetă îți va conferi puteri magice extraordinare. Cu ajutorul ei, vei putea face orice.’

Printesa Aurora s-a bucurat foarte mult și a început să exploreze toate abilitățile sale magice. A învățat să facă flori să înflorească, să aducă ploaia în timpul secetei și chiar să facă animalele să vorbească. Cu fiecare zi care trecea, puterile ei magice deveneau tot mai puternice.

Cu toate acestea, pe măsură ce Aurora exersa magia, vrăjitorul bătrân devenea tot mai gelos pe talentele ei. El a hotărât să o ia prizonieră și să-i ia puterile magice pentru el. Așa că, într-o noapte, când printesa Aurora dormea, vrăjitorul a pătruns în camera ei și a încercat să-i smulgă bagheta.

Dar Aurora era o printesă curajoasă și nu s-a dat bătută ușor. În mijlocul luptei, a reușit să-și recupereze bagheta și să-i încuie pe vrăjitorul într-o cutie magică.

După ce a învins răul, Aurora și-a folosit puterile magice pentru a aduce fericire și pace în regatul ei. Oamenii au început să o adore și toată lumea știa că era cea mai puternică prințesă din toate regatele. Ea a devenit un exemplu de curaj și dăruire pentru toți cei din jurul ei.

De atunci, povestea printesei Aurora a fost transmisă din generație în generație, rămânând în inimile copiilor ca un simbol al curajului și al puterii magice. Și astfel, Sofia, povestea aceasta este dedicată și ție, pentru a-ți aminti că și tu ești deținătoarea unei puteri magice – puterea imaginației tale.”

Sofia a simțit că întâlnirea cu vrăjitorul și povestea printesei Aurora a fost un dar special. Ea s-a învăluit în pătura ei caldă și a adormit, având vise frumoase despre aventuri magice.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, printesa curajoasa, bagheta magica, puteri magice, vrăjitor bătrân, curaj, fericire, imaginație