Prințesa și vrăjitorul malefic – poveste scurta pentru copii

“Prințesa și vrăjitorul malefic”

Era odată ca niciodată, într-un tărâm îndepărtat, o frumoasă prințesă pe nume Sofia. De când se născuse, puterea vrăjitorului malefic îi copleșise viața. Prințesa nu putea adormi noaptea și tot timpul se simțea obosită. Tatăl ei, regele Thomas, era neliniștit și căuta cu disperare o soluție pentru a o vindeca.

Într-o zi, un vechi călător înțelept a venit în regat și a aflat despre povestea prințesei Sofia. El se numea Aramis și era cunoscut pentru puterile sale magice. Călătorul s-a hotărât să îi ofere ajutorul și a propus o soluție: o poveste magică care să îi aducă somnul liniștit prințesei.

Astfel, Aramis a aventurat pe meleagurile îndepărtate și a căutat cele mai frumoase povești din lume. A strâns într-o cutie aurită toate aceste povești și a adus-o în regat. Cutia era strălucitoare și emana o lumină magică, iar pe capacul ei era gravat numele “Poveștile fermecate”.

Aramis i-a adus cutia prințesei Sofia și i-a spus că fiecare poveste din acea cutie ar fi plină de farmec și magie. Prințesa a fost emoționată și nu putea aștepta să asculte poveștile miraculoase.

În fiecare seară, înainte de culcare, Aramis a deschis cutia și a citit o poveste specială pentru Sofia. Poveștile erau despre lumi fantastice, creaturi magice și aventuri minunate. Cu fiecare poveste, prințesa simțea cum lumea reală se estompa și intră într-un vis călduros și liniștit.

În curând, povestile au început să aibă efectul dorit. Prințesa Sofia a început să se relaxeze și să adoarmă ușor, visând la locuri fermecate și personaje neobișnuite. Puterea vrăjitorului malefic a început să se risipească, iar prințesa s-a trezit odihnită și plină de energie.

Tatăl ei, regele Thomas, a fost uimit de puterea povestilor și de modul în care acestea au reușit să îi aducă înapoi linștea și fericirea fiicei sale. El a hotărât să îl răsplătească pe Aramis cu o recompensă mare și să îi ofere un loc special în regatul lor.

Astfel, Aramis a devenit povestitorul oficial al regatului. În fiecare seară, el citea povești pentru toți copiii din regat, ajutându-i să adoarmă și să viseze la cele mai frumoase aventuri.

Astfel, prințesa Sofia a aflat că puterea unei povești poate schimba totul și că magia există în cele mai mici și simple lucruri. De atunci, povestile fermecate au rămas în regatul lor și au continuat să aducă bucurie și somn liniștit copiilor.

Etichete: poveste scurta pentru copii, povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, Poveștile fermecate, puterea povestilor, magia poveștilor, aventuri minunate, lume fantastica, personaje magice, somn liniștit.