Prințul curajos și balaurul fermecat – poveste scurta pentru copii

“Prințul curajos și balaurul fermecat”

Era odată ca niciodată, într-un regat îndepărtat, un prinț curajos și aventurier pe nume Alex. Încă de mic, el visa să plece într-o călătorie plină de peripeții pentru a găsi și înfrunta un balaur fermecat care îngrozise întregul regat. Astfel, într-o zi, cu inima plină de curaj și un rucsac în spate, prințul Alex părăsi castelul și se aventură în mare căutare.

Drumul său prin pădurea întunecată era plin de primejdii. Însă, cu ajutorul ghidului lui de călătorie, o carte veche cu hărți și indicii magice, prințul reuși să evite toate primejdiile și să găsească calea spre lanul cu porumb fermecat. Acolo, după ce trecu prin câmpii întinse și flori colorate, el descoperi ceva cu adevărat magic – o cutie strălucitoare și misterioasă.

Cutia magică îi vorbi prințului Alex și îi spuse că îi va oferi puteri supranaturale pentru a înfrunta balaurul fermecat. Cu cutia și puterile sale noi, prințul se simți încrezător și hotărât să-și îndeplinească misiunea.

În timp ce se apropia tot mai mult de ascunzătoarea balaurului, prințul Alex întâlni câțiva animăluțe prietenoase, fiecare având o poveste unică. Așadar, el cunoscuse o vulpiță isteață, un ursuleț blând și chiar un dragonuș jucaus. Acești tovarăși de călătorie îi dădeau curaj și îl ajutau în momentele dificile.

În cele din urmă, prințul ajunse în fața balaurului fermecat. Cu inima în gât și cu ajutorul puterilor magice primite de la cutie, Alex începu să lupte împotriva creaturii uriașe. În mijlocul bătăliei, balaurul își schimbă complet atitudinea și începu să vorbească.

Într-o glumă a sorții, balaurul era un prinț fermecat într-o formă de dragon, iar el fusese victimă unei vrăji malefice. În fiecare noapte, el se transforma într-un balaur înspăimântător și speria întregul regat, într-o încercare de a găsi pe cineva suficient de curajos să înfrunte vraja și să îi ofere salvarea.

Prințul Alex, cu sufletul plin de compasiune și înțelegere, găsi o soluție pentru a rupe vraja și a-l salva pe prințul fermecat. El folosi puterile magice ale cutiei pentru a găsi un vrajitor înțelept care să ajute la eliberarea balaurului din blestemul său.

Astfel, cu ajutorul vrajitorului, balaurul redevinse prinț și, cu toții, se întoarseră în regat. Prințul Alex deveni un erou în toată lumea și toată lumea sărbători înfrângerea balaurului fermecat.

Povestea prințului curajos și balaurului fermecat a rămas în inimile tuturor, iar copiii din regat o împărtășesc în fiecare seară înainte de culcare, visând la aventuri și curaj pentru a face față oricărei provocări.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, prinț curajos, balaur fermecat, cutie magică, lan cu porumb, compasiune, aventuri, curaj, erou