Prințul Curajos și Dragonul învins – poveste de adormit copiii

“Prințul Curajos și Dragonul învins”

Era odată ca niciodată, într-o lume îndepărtată, un tânăr prinț curajos numit Arthur. Arthur locuia într-un castel în mijlocul pădurii, alături de tatăl său, regele Richard, și mama sa, regina Emma. Deși avea tot confortul din lume, Arthur era mereu în căutarea aventurii și a unor noi povești de spus copiilor din regatul lor.

Într-o zi frumoasă de primăvară, Arthur se hotărî să se aventureze în sălbăticia pădurii pentru a descoperi noi comori și creaturi fantastice. Își luă o rucsac în care puse câteva gustări și un jurnal pentru a-și nota toate întâmplările importante.

În timp ce străbătea pădurea, Arthur observă un nor întunecat coborând într-un lan de porumb. Curios, se apropie de el și descoperi o cutie strălucitoare, în care se afla un mesaj misterios. Mesajul spunea că cutia era magica și că îl va ajuta pe cel care o deschide să învingă un dragon care pândește în vârful muntelui înalt.

Intrigat de această oportunitate, Arthur hotărî să deschidă cutia și imediat, în fața sa, apăru un magician bătrân cu barbă albă și haine strălucitoare. Magicianul îi explică prințului că dragonul din vârful muntelui era îngrozitor și făcea ravagii în regatul lor.

Fără să ezite, Arthur își îmbrăcă armura, tăișul sabiei străluci în soare și pornește cu magicianul spre muntele înalt. Pe drum, prințul și magicianul se întâlnesc cu o poveste bazată pe dorințele lor cele mai adânci și își petrec nopțile sub cerul înstelat, adormind sub povestiri fermecate.

Ajuns la poalele muntelui, Arthur simți o emoție amestecată de teamă și curaj în același timp. Împreună, el și magicianul începură să urce treptele abrupte în căutarea dragonului. La fiecare treaptă, dragonul îi întâmpina cu un suflu de foc, dar Arthur reuși să evite flăcările cu agilitatea sa.

După o luptă îndelungată, care părea că nu se mai termină, Arthur reuși să-l învingă pe dragon. Îl învinsese cu curajul său și cu ajutorul cutiei magice, care îi amplificase puterea și îl făcuse mai puternic decât oricând.

Bucurie și liniște se reîntoarseră în regatul lui Arthur. Oamenii erau recunoscători pentru curajul și puterea prințului, iar Arthur îi povesti tuturor aventura sa și cum a reușit să învingă dragonul.

După această mare ispravă, Arthur se întoarse acasă, unde va trăi fericiți până la adânci bătrâneți. Și chiar și atunci, când Arthur va fi un bunic, va spune nepoților săi povestea despre prințul curajos și dragonul învins.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, prinț curajos, dragon, aventură, cutie magică, magician, curaj, putere.