Prințul curajos și povestea ursului adormit – poveste de adormit copiii

“Prințul curajos și povestea ursului adormit”

A fost odată ca niciodată, într-un cătun îndepărtat, un tânăr prinț curajos numit Andrei. Încă de când era mic, Andrei adora să asculte povești de la bunica sa. În fiecare seară, ea îi spunea povestea ursului adormit, despre un urs uriaș și blând care trăia într-o pădure magică. Povestea îi fascina pe toți cei care o ascultau, dar Andrei era determinat să o aducă la viață.

Într-o zi, în timp ce se plimba prin pădure, Andrei a găsit o veche carte magică într-un copac. Pe coperta era scris “Despre ursul adormit”. Andrei a simțit că era semnul pe care-l aștepta și a luat cartea acasă. El știa că trebuie să facă ceva pentru a aduce povestea la viață, dar nu știa cum.

În acea noapte, Andrei a adormit cu cartea lângă el. În vis, a văzut un urs uriaș, exact ca cel din poveste, care îi spunea că pentru a-l trezi pe ursul adormit, el trebuie să îndeplinească trei sarcini dificile.

Prima sarcină era să găsească o floare magică care creștea doar într-un lac fermecat. Andrei s-a trezit din vis și, fără să stea pe gânduri, a poruncit călăului să-și pregătească calul. Echipați cu provizii și curaj, Andrei și călăul au pornit în căutarea lacului fermecat.

După zile întregi de căutări, ei au ajuns în sfârșit la malul lacului. Andrei a înotat adânc în apă și a găsit floarea magică. Cu ea în mână, s-a întors înapoi la castelul său.

A doua sarcină a fost să găsească o comoară ascunsă într-o peșteră întunecată. Andrei și călăul au pornit din nou în aventură, de data aceasta însoțiți de un călăreț misterios pe nume Nicolae. Pe lângă descurcarea prin capcanele peșterii, ei au întâlnit și un dragon pașnic pe nume Dragos. Cu ajutorul lui Dragos, Andrei a reușit să găsească comoara ascunsă într-o adâncitură întunecată.

Ajungând la ultima sarcină, Andrei trebuia să găsească o stea căzătoare care avea puterea de a aduce ursul adormit la viață. Cu ajutorul Nicolae și al călăului, au călătorit pe ceruri, urmărind cu ochii atenți acele frumoase stele. În cele din urmă, Andrei a prins o stea căzătoare în mâinile sale.

Cu cele trei obiecte magice în posesia sa, Andrei s-a întors la castel și s-a așezat lângă ursul adormit. El a început să recite versurile din carte, combinând magia floarei, comoara și steaua căzătoare.

Magia a prins viață și ursul adormit s-a trezit într-o clipă. El și-a scuturat blana și a început să vorbească. Andrei era absolut fericit că a reușit să aducă povestea la viață și să cunoască ursul adormit pe care l-a iubit atât de mult din copilărie.

Astfel, prințul curajos și povestea ursului adormit au devenit legende în ținutul lor. Și de atunci înainte, poveștile lui Andrei au fost cele mai îndrăgite de copii din întreaga regiune.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, prinț curajos, urs adormit, aventură, magie, carte magică, lac fermecat, comoară ascunsă, peșteră întunecată, stea căzătoare, regatul poveștilor.