Printul curajos si vrajitoarea adormita – poveste de adormit copiii

“Printul curajos si vrajitoarea adormita”

Era odata, intr-un taram indepartat, un print curajos pe nume Alex. Printul Alex locuia intr-un castel impunator, inconjurat de o padure misterioasa. Intr-o noapte, Alex a avut un vis in care o voce suava ii vorbea despre o vrajitoare adormita care se afla undeva in adancurile padurii.

Intrigat de acest vis, printul Alex s-a hotarat sa plece intr-o aventura pentru a gasi vrajitoarea adormita si a o trezi la viata. Imbracat intr-o armura stralucitoare, Alex a pornit pe poteca ingusta care se pierdea printre copacii batrani.

Dupa ore intregi de mers, a ajuns intr-un loc secret, in mijlocul padurii, unde se afla o casuta mica, acoperita de iedera. Inauntru, pe o canapea veche, se afla vrajitoarea adormita. Printul a fost uimit de frumusetea ei: avea parul lung si argintiu, iar rochia parea sa fie facuta din petale de trandafiri.

Cu grija, Alex s-a apropiat de vrajitoare si i-a sarutat usor fruntea. Imprastiind o pulbere magica, vrajitoarea adormita s-a trezit si a zambit printului. Ea i-a multumit pentru ca ii salvase viata si i-a spus ca este prinsa intr-un somn adanc de foarte mult timp, din cauza unei farmece puternice.

Printul a oferit ajutorul sau si i-a spus vrajitoarei ca va merge pana la capatul pamantului pentru a gasi ingredientele necesare pentru a rupe vraja. Vrajitoarea l-a sfatuit sa caute o floare rara, stafidele magice si o picatura de roua de pe o frunza de trifoi.

Astfel, printul Alex a pornit intr-o calatorie plina de peripetii si intalniri cu personaje fabuloase. S-a luptat cu dragoni si a infruntat temnitele intunecate pentru a aduna cele trei ingrediente cerute de vrajitoare.

La sfarsitul calatoriei, in inima unei paduri fermecate, printul Alex a gasit floarea rara, a culest stafidele magice din tufisuri si a prins picatura de roua cu un cristal delicat. Cu toate acestea, ramanea doar o problema – cum sa combine aceste ingrediente si sa reprimeasca vrajitoarea la viata.

Cu multa creativitate si curaj, printul Alex a reusit sa puna laolalta ingredientele intr-un vas magic si a incantat cuvintele magice invatate de la vrajitoare. O lumina orbitoare a umplut casuta, iar vrajitoarea a fost trezita la viata.

Vrajitoarea i-a multumit printului Alex pentru curajul sau si a promis ca va veghea asupra taramului lor pentru totdeauna. Printul si vrajitoarea au vorbit multe ore despre aventurile lor si au creat o legatura puternica.

Astfel, printul Alex s-a intors in castelul sau, de aceasta data insotit de vrajitoarea adormita. Acesta a fost inceputul unei povesti frumoase, in care printul si vrajitoarea au trait multe aventuri impreuna si au adus fericirea si pacea in taramul lor.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, print curajos, vrajitoare adormita, aventura, peripetii, dragoste, magie.