Prințul Curajos și Vrăjitoarea Încântătoare – poveste de adormit copiii

“Prințul Curajos și Vrăjitoarea Încântătoare”

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, prinț, vrăjitoare, curaj

A fost odată ca niciodată, într-un regat îndepărtat, un prinț curajos numit Alexandru. El era un băiat curajos și plin de imaginație, mereu în căutarea aventurilor.

Într-o dimineață însorită, Alexandru părăsi castelul și porni în căutarea unei noi aventuri. Pe drumul său, el găsi o hartă misterioasă ascunsă printre frunzele arborilor. Harta îi arăta calea către o vrăjitoare încântătoare, care locuia într-o peșteră într-o pădure întunecată.

Fără să stea pe gânduri, prințul Alexandru pornește într-o călătorie plină de suspans către peștera vrăjitoarei. Pe măsură ce se apropia de destinație, pădurea se închidea tot mai mult în jurul lui, dar el nu se lăsa intimidat. Curajul său era atât de puternic încât nimic nu-l putea opri.

La intrarea în peșteră, Alexandru se trezi față în față cu vrăjitoarea încântătoare. Aceasta era într-adevăr înfricoșătoare, cu părul lung și dezordonat și cu ochii plini de soartă. Dar prințul nu se lăsă intimidat și se apropie de ea cu un zâmbet curajos pe chip.

“Mă numesc Alexandru și am venit să-ți cer ajutorul”, spuse el cu voce tare și hotărâtă.

Vrăjitoarea îl privi cu uimire, neobișnuită cu tineri curajoși care să-i calce pragul. Ea îi explică că poate îndeplini orice dorință, dar numai dacă prințul reușește să treacă de trei probe dificile: să găsească o floare magică, să răspundă la o întrebare enigmatică și să găsească marea cheie ce deschide ușa magiei.

Fără să stea pe gânduri, prințul acceptă provocarea și se lansează în prima probă. El caută în toate colțurile pădurii, prin iarbă și printre copaci, până când găsește o floare strălucitoare în nuanțe de mov și roz. Era floarea magică pe care o căuta! Cu grijă, o culege și o aduce vrăjitoarei.

Urmează a doua probă, cea a întrebării enigmatice. Vrăjitoarea îl întreabă: “Ce este mai puternic decât frica și mai blând decât iubirea?”

Prințul își pune mintea la contribuție și după multe clipe de gândire, răspunde cu voce sigură: “Curajul!”

Vrăjitoarea îi zâmbește încântată și îi dezvăluie locația marelui chei, ultima probă pe care Alexandru trebuia să o treacă. Imediat, prințul porni în căutarea cheii, urmând indiciile vrăjitoarei. El găsi o peșteră ascunsă sub un copac bătrân, iar acolo, pe o stâncă înaltă, se afla cheia dorită.

Cu cheia în mână, prințul se întoarce triumfător la vrăjitoare și o roagă să-și împlinească dorința. Vrăjitoarea îi spune că este mult mai mult decât o simplă vrăjitoare și că a fost încântată de curajul și inteligența sa. În loc să-i îndeplinească o dorință, vrăjitoarea îi dezvăluie un secret: “Curajul și încrederea în tine sunt cele mai puternice instrumente, Alexandru. Ai puterea de a-ți crea propria poveste.”

Prințul Alexandru pleacă din peșteră, plin de bucurie și încredere în sine. El înțelege că aventurile sale de până acum erau doar începutul și că lumea era plină de povesti care așteptau să fie trăite. Cu curajul său, el avea puterea de a-și crea propria sa poveste minunată.

Astfel, prințul Alexandru devine un erou în propriul său regat și trăiește fericit până la adânci bătrâneți, împărtășindu-și mereu curajul și încrederea cu cei din jurul său.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, prinț, vrăjitoare, curaj.