Prințul Rătăcitor și Fermecata Pădure de Cireși – poveste de adormit copiii

“Prințul Rătăcitor și Fermecata Pădure de Cireși”

A fost odată ca niciodată, într-un tărâm îndepărtat, un prinț pe nume Alex, cunoscut drept Prințul Rătăcitor. El era mereu în căutarea aventurilor și avea o dorință nestăvilită de a explora lumea. Într-o zi, a pornit într-o călătorie într-o fermecată pădure de cireși.

Pădurea era faimoasă pentru cireșii săi fermecători, care înfloreau doar o dată pe an și îi făceau pe cei care îi admirau să adoarmă într-un somn adânc și liniștit. Prințul Alex era conștient de această legendă, dar curiozitatea lui l-a împins să exploreze pădurea și să vadă această minune cu proprii lui ochi.

Cu emoții în suflet, Prințul Rătăcitor pătrunde în pădurea de cireși fermecată. Acolo, într-un colț ascuns, găsește o cutie veche, înconjurată de flori colorate și parfumate. Cutia strălucea în razele calde ale soarelui, făcându-l pe prinț să se întrebe ce se ascunde înăuntru.

Curios, Prințul Alex deschide cutia și, într-o clipă, o magie strălucitoare se răspândește în întreaga pădure. Apare un zâmbet fermecător de pe buzele unui personaj mic și vesel. Era un spiriduș magic, pe nume Zâmbărel.

Cu un glas suav, Zâmbărel îi spune prințului că a fost eliberat din cutie după o lungă și plictisitoare închisoare. Ca semn de recunoștință, Zâmbărel îi oferă prințului un talisman magic, care îi putea îndeplini trei dorințe.

Prințul Alex era încântat de acest cadou și își dorea să-l folosească în cel mai înțelept mod. Prima sa dorință a fost ca toți copiii din lume să aibă parte de povești minunate înainte de culcare, care să-i ajute să viseze frumos și să aibă somnul liniștit.

Într-o clipă, în toate căminele din lume s-au auzit povești de adormit copiii, rostite de către vocea fermecată a Zâmbărelului. Copiii s-au culcat cu zâmbetul pe buze, iar visele lor au fost pline de aventuri și magie.

A doua dorință a prințului a fost să fie ghidat în explorarea fermecatei păduri de cireși de către spiridușul Zâmbărel. Așa că, împreună, au pășit prin tufișuri și au străbătut pajiști, admirând cireșii înfloriți și ascultând susurul pârâului. Prințul s-a simțit binecuvântat să descopere atâtea minuni ale naturii și să înțeleagă puterea ei magică.

În cele din urmă, ajungând în inima pădurii, Prințul Rătăcitor și Zâmbărel ajung la un lac cristalin, în care se oglindesc cerul și cireșii înfloriți. La răsăritul soarelui, razele sale aurii îmbrățișează pădurea, iar păsările încep să cânte într-un cor dulce și armonios. Era o priveliște fermecătoare, care a cuprins sufletul prințului cu bucurie și pace.

Ultima dorință a prințului Alex a fost să păstreze o amintire vie despre această călătorie magică. Zâmbărel a zâmbit și a fluturat vraja sa magică, transformând o frunză de cireș într-o bijuterie scânteietoare. Prințul Alex a pus bijuteria în păr și a promis că își va aduce mereu aminte de frumusețea și magia acelei păduri fermecate.

Cu inima plină de emoții și gânduri frumoase, Prințul Rătăcitor s-a întors în cetatea sa, dar în fiecare noapte, adormea cu zâmbetul pe buze, gândindu-se la aventura sa în Fermecata Pădure de Cireși, datorită a darul minunat al lui Zâmbărel.

Etichete: poveste de adormit copiii, povești pentru copii, aventură, magie, pădure fermecată, spiriduș, cireși înfloriți, talisman magic, visare, somn liniștit, bijuterie, amintire vie.