Prințul și călătoria în lumea minunată – poveste scurta pentru copii

“Prințul și călătoria în lumea minunată”

A fost odată ca niciodată un tânăr prinț pe nume William care trăia într-un castel înconjurat de o pădure fermecată. Deși avea tot ceea ce-și putea dori, William era mereu în căutarea aventurilor și a lucrurilor noi. Într-o zi, în timp ce se plimba prin pădure, a găsit o cărare secretă pe care nu o mai văzuse până atunci.

Curios, prințul a hotărât să o urmeze și a ajuns într-un loc absolut fermecător. Era o lume plină de culori neobișnuite, plante vorbitoare și animale prietenoase. Era lumea minunată a copiilor.

În această lume, copiii erau stăpânii și toate dorințele lor deveneau realitate. William s-a bucurat de jocuri amuzante și plimbări cu baloane de săpun uriașe. A dansat cu fluturi și a cântat alături de păsări. Era atât de minunat încât prințul nu voia să plece niciodată.

Dar seara, când se lăsa întunericul, era timpul ca prințul să se întoarcă acasă. Așa că, cu mare greutate, William a spus la revedere copiilor și a plecat pe cărarea secretă.

După ce a ajuns în castel, prințul a realizat că nu se mai simțea la fel de fericit. Nimic din ceea ce avea nu se putea compara cu lumea minunată a copiilor. Așa că a hotărât să revină acolo, de data aceasta pentru o perioadă mai lungă.

Prințul a pregătit o călătorie specială, însoțit de caii lui cei mai rapizi și de harta pe care o găsise în pădure. Drumul până la cărarea secretă a fost aventuros și plin de surprize, iar William a zâmbit pe tot parcursul călătoriei.

Când a ajuns în lumea minunată, prințul a fost întâmpinat cu bucurie de copii. El a petrecut zile întregi alături de ei, jucându-se și cunoașteând cele mai frumoase povești și jocuri. Nimic nu se putea compara cu această experiență unică.

Dar, după o vreme, inima prințului a simțit dorul de casă și i-a venit ideea unei soluții. Prințul a rugat copiii să-l însoțească în călătoria înapoi în lumea oamenilor. Și astfel, cu multă emoție și bucurie, au pornit toți împreună.

La sosirea în castel, copiii s-au simțit uimiți de bogățiile și măreția locului. A fost o adevărată încântare să vadă castelul prin ochii prințului. Și, mai presus de toate, au fost bucuroși să vadă fețele de fericire ale părinților lor atunci când au revenit acasă.

În cele din urmă, copiii s-au întors în lumea lor minunată, iar prințul le-a mulțumit pentru călătoria extraordinară și pentru faptul că au adus magia în viața lui. Toți și-au promis că se vor revedea și vor rămâne prieteni pentru totdeauna.

Etichete: poveste scurtă pentru copii, poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, călătorie în lumea minunată, aventură copii, poveste magică, poveste cu prinț, poveste cu pădure fermecată, poveste cu prietenie, poveste cu dorințe împlinite.