Prințul și dragonul fermecat – poveste de adormit copiii

“Prințul și dragonul fermecat”

Era odată ca niciodată, într-un regat îndepărtat, un prinț curajos numit Alex. El trăia într-un castel mare și frumos, alături de părinții săi regali. În fiecare seară, Prințul Alex era înfășurat în povești fermecate înainte de culcare, pentru a-l ajuta să adoarmă. Aceste povești erau create de către vrăjitoarea înțeleaptă a regatului, numită Mariana.

Una dintre cele mai frumoase povești pe care Mariana le-a creat vreodată a fost “Prințul și dragonul fermecat”. Această poveste a fost despre un prinț curajos care s-a îndreptat către ținutul dragonilor pentru a salva o prințesă captivă. Prințul Alex a fost întotdeauna fascinat de această poveste și a adorat momentul când Mariana o povestea. Așa că, într-o noapte, după ce a auzit povestea pentru a suta oară, Prințul Alex s-a hotărât să pornească și el într-o aventură proprie.

În miezul nopții, când toți în castel dormeau, Prințul Alex s-a îmbrăcat într-o armură strălucitoare și a luat o săgeată magică de la Mariana. Împreună cu prietenul său cel mai bun, un cățeluș frumos numit Max, a pornit în căutarea ținutului dragonilor.

După o lungă călătorie prin păduri întunecate și pe drumuri accidentate, Prințul Alex și Max au ajuns într-un lan cu porumb înalt și suculent. În mijlocul lanului, au văzut o cutie strălucitoare și misterioasă. Alex s-a apropiat și a atins cutia înfiorător de frumoasă, iar dintr-odată, a apărut un magician în fața lui.

Magicianul s-a prezentat ca fiind Drago, gardianul cutiei magice. Drago i-a explicat lui Prințul Alex că cutia conținea puterea de a înfrânge dragonii malefici și că numai un inimă curajoasă ar putea controla acea putere. Alex s-a oferit imediat să o păzească și să o folosească în misiunea sa de salvare a prințesei.

Astfel, Prințul Alex și Max au continuat călătoria lor către ținutul dragonilor, cu cutia magică strălucind în fiecare noapte. Pe măsură ce aproapeau de peștera dragonilor, inima curajoasă a lui Alex bătea tot mai tare.

La sosirea în peșteră, Prințul Alex a fost întâmpinat de un dragon imens, cu solzi întunecați și privire amenințătoare. Cu curaj și încredere, el a deschis cutia magică și a eliberat puterea sa uimitoare. Lumina și magia au învăluit peștera, transformând dragonul într-un fluture colorat, pacificându-l și eliberând prințesa captivă.

Prințul Alex și prințesa au revenit în regatul lor, unde au fost întâmpinați cu bucurie și sărbătoare. Cutia magică a rămas ca un simbol al curajului și al puterii inimii.

Cu această poveste încântătoare, Prințul Alex a adormit în cele din urmă, având vise pline de aventură și împlinire. Și așa, povestea “Prințul și dragonul fermecat” a devenit una dintre preferatele tuturor copiilor din regat.

Etichete: povesti pentru copii, povesti de adormit copiii, poveste cu prinț și dragon, aventuri, curaj, magie, căutare, păzire, prietenie, fericire.