Printul si dragonul fermecat – poveste scurta pentru copii

“Printul si dragonul fermecat”

Era odata un print frumos si curajos, numit Eric, care locuia intr-o mare cetate. In una din zile, un dragon fermecat a aparut in regatul lor si a adus cu el un blestem asupra toatea animalelor. Toate pasarile au disparut, iar porumbeii nu mai puteau zbura. Printul Eric a fost hotarat sa gaseasca o solutie si sa aduca din nou zambetul pe fetele oamenilor si ale animalelor.

Printul si-a luat calul si a pornit intr-o aventura plina de incercari si pericole. A traversat padurile intunecate si a escaladat muntii inalti, ajungand pana la marea cu valuri uriase. Acolo, a intalnit o sirena care i-a spus ca cheia spre rezolvarea blestemului se afla intr-o floare magica, in varful unui munte inzapezit.

Printul a pornit spre munte si, dupa o lunga urcus, a ajuns la o pestera stralucitoare. In pestera, a gasit floarea magica, dar era pazita de un lup urias. Eric a trebuit sa se lupte cu lupul si, cu curajul sau, l-a invins. Floarea magica i-a multumit printului pentru curajul sau si a dezvaluit secretul blestemului.

Secretul era ca blestemul putea fi indepartat numai prin aducerea a doi copii deosebit de buni, care sa impartaseasca iubirea lor cu toate animalele din regat. Printul a inteles si s-a intors la cetate. Acolo, a gasit doi copii curajosi si buni de inima, pe nume Emma si Alex. Impreuna, au impartasit iubirea lor cu animalele din regat: au ajutat pasarile sa-si regaseasca vocea, iar porumbeii sa zboare din nou.

Blestemul a fost spulberat si regatul a reinviat. Oamenii au fost recunoscatori pentru curajul si bunatatea printului si a celor doi copii. Eric a devenit un erou, iar Emma si Alex au fost numiti cetateni de onoare.

Etichete: poveste scurta pentru copii, poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, cutia magica, printul si dragonul fermecat, aventura, curaj, bunatate, dragoste, speranta, animale.