Prințul și licuriciul fermecat – poveste de adormit copiii

“Prințul și licuriciul fermecat”

Era odată ca niciodată un mic prinț pe nume Alex, care trăia într-un regat îndepărtat. Într-o frumoasă seară de vară, în timp ce se plimba în grădina palatului, prințul a întâlnit un mic licurici care strălucea într-un mod magic. Licuriciul purta o coroană mică și avea un zâmbet fermecător pe față.

“Salut, micuțule licurici! Cum te numești?” a întrebat prințul Alex cu un zâmbet curios pe buze.

“Eu sunt Licu și sunt licuriciul cel fermecat al acestei grădini,” a răspuns micuțul licurici cu o voce strălucitoare. “Am venit să-ți spun o poveste specială de adormit, să ai cele mai frumoase vise.”

Prințul Alex s-a așezat pe o bancă în grădină și a ascultat cu atenție povestea licuriciului. Licu i-a povestit despre o lume magică cu creaturi fantastice, unde copiii și animalele puteau comunica între ele și trăiau în armonie.

În această lume, exista și un vulpoi zâmbitor pe nume Oscar, care era păzitorul pădurii fermecate. Într-o noapte, vulpoiul prietenos l-a invitat pe prințul Alex să-l însoțească într-o călătorie prin pădure.

În timpul călătoriei, prințul și vulpoiul au descoperit o vrăjitoare bătrână care avea nevoie de ajutorul lor. Ea pierduse poțiunea magică care o ținea tânără și frumoasă și nu mai putea face magie fără ea.

Prințul și vulpoiul au pornit în căutarea ingredientelor necesare pentru a pregăti o nouă poțiune. Au întâlnit mărăcini uriași care le-au pus la încercare curajul și au trecut prin ghearele unui dragon adormit pentru a obține pulbere de stele.

Cu toate acestea, cea mai importantă ingredientă era un cristal magic ascuns într-o peșteră adâncă. Pe drum, au întâlnit o zână blândă care le-a arătat calea spre peșteră și le-a spus cum să-l găsească.

După o aventură palpitantă, prințul și vulpoiul au găsit cristalul magic și au reușit să-l aducă înapoi la vrăjitoare. Ea a pregătit o nouă poțiune și și-a recăpătat puterea și frumusețea.

Vrăjitoarea, în semn de recunoștință, a oferit prințului Alex și vulpoiului Oscar o cheie magică care deschidea ușa spre lumea magică. Au deschis ușa și s-au trezit în mijlocul acelei lumi fantastice pe care o auziseră în poveste.

Prințul Alex și vulpoiul Oscar au petrecut mult timp explorând această lume minunată, învățând lucruri noi și facându-și prieteni noi. În cele din urmă, a venit momentul să se întoarcă acasă, dar au promis că se vor întoarce în lumea magică ori de câte ori doreau o nouă aventură.

Cu acest gând, licuriciul Licu a sfârșit povestea și s-a ascuns în frunzele copacilor din grădină.

Prințul Alex s-a simțit încântat și fermecat de poveste. A mulțumit licuriciului pentru călătoria fantastică și s-a întors în palatul său cu un zâmbet pe buze.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, Licu licuriciul fermecat, prințul Alex, aventură magică, lumea fantastică, vulpoiul Oscar, vrăjitoarea bătrână, cheie magică, prieteni noi.