Prințul și povestea fermecată – poveste de adormit copiii

“Prințul și povestea fermecată”

Era odată un tânăr prinț pe nume Alex, care trăia într-un castel mare și frumos. Deși avea toate comorile lumii la dispoziție, prințul Alex era mereu nemulțumit. El căuta ceva special, ceva care să-i umple inima de bucurie și să-l facă fericit.

Într-una dintre seri, în timp ce privea cerul înstelat, Alex a văzut o stea căzătoare și a hotărât să îi urmeze traseul. A călătorit prin păduri întunecate și prin câmpii largi până a ajuns într-un sat uitat de lume. Acolo, în inima satului, înconjurat de flori și păsări cântătoare, se afla un bătrân înțelept, cunoscut sub numele de Magicianul Poveștilor.

Prințul Alex s-a apropiat de bătrânul magician și i-a mărturisit dorința sa de a găsi ceva care să-i aducă fericirea. Magicianul, văzând în ochii tânărului prinț o dorință sinceră, i-a spus că povestile sunt cheia către inima împlinită.

Astfel, Magicianul Poveștilor i-a dăruit prințului o carte veche, cu pagini aurii și o copertă strălucitoare. Aceasta nu era o carte obișnuită, ci una magică, capabilă să transforme cuvintele în realitate. Prințul Alex nu putea să-și ia ochii de la ea și a început să descopere povestea ce se desfășura pe paginile ei.

În fiecare seară, înainte de culcare, prințul Alex își lua cartea în brațe și se scufunda într-o lume magică, unde toate personajele prindeau viață. El a cunoscut o mică fată curajoasă pe nume Sara, care căuta într-un lanț de munte o floare care să vindece oamenii bolnavi. A întâlnit un dragon prietenos pe nume Draco, care a ajutat un prinț rătăcit să-și găsească calea înapoi spre casă. A călătorit într-un tărâm îndepărtat, unde spiridușii culegeau steluțe și le transformau în dorințe împlinite.

Pe măsură ce citea și trăia fiecare poveste, prințul Alex începea să se bucure din ce în ce mai mult de micile bucurii ale vieții. În inima lui, se năștea fericirea pe care o căutase atât de mult.

Pe la miezul nopții, când poveștile se încheiau și prințul Alex simțea că somnul îl cuprinde, el lăsa cartea la o parte și se întindea confortabil în patul său. Magicianul Poveștilor venea în fiecare noapte să-l vegheze în visuri și să-i amintească că fericirea nu se găsește în bogății materiale, ci în sufletul plin de aventuri și iubire.

Etichete: poveste pentru copii, poveste de adormit copiii, fericire, aventuri, magie, magician, personaje fantastice, cărți magice, cerul înstelat.